Μήνυμα Σολτς στη Ρωσία για το φυσικό αέριο: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ταπεινώσει

Μήνυμα Σολτς στη Ρωσία για το φυσικό αέριο: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ταπεινώσει Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/LEONHARD SIMON
0

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αναφορικά με το ενδεχόμενο ελλείψεων φυσικού αερίου το προσεχές διάστημα, εφόσον η Ρωσία διακόψει την παροχή. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ταπεινώσει!», τόνισε

Διαβεβαίωσε ότι «η διασφάλιση της σταθερής προμήθειας φυσικού αερίου αποτελεί αυτή τη στιγμή την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης», προκειμένου να μην χρειαστεί περιορισμός της χρήσης φυσικού αερίου από τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά.

«Οι φιλόδοξοι στόχοι μας μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μεγάλη ταχύτητα. Πρέπει να γίνουμε πιο ανεξάρτητοι σε ό,τι αφορά τις εφοδιαστικές αλυσίδες και την προμήθεια ενέργειας» δήλωσε ο Σολτς από την Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνίας που πραγματοποιείται στο Μόναχο και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση κάνει το παν για να εξασφαλίσει την επάρκεια της βιομηχανίας σε φυσικό αέριο, παρά τα προβλήματα στην προμήθεια από τη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ανάπτυξη ενεργειακού εφοδιασμού ουδέτερου ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει, με άνευ προηγουμένου ταχύτητα, να κατασκευάσει τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου και αγωγούς στη βόρεια γερμανική ακτή. Στόχος μου είναι να μην αφήσουμε κανέναν να μας ταπεινώσει!» δήλωσε εμφατικά.

Στο περιθώριο της έκθεσης, ο καγκελάριος είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του Γερμανικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών και της Ένωσης Εργοδοτών. Σύμφωνα με την Handelsblatt, οι επικεφαλής των τεσσάρων κορυφαίων ενώσεων της γερμανικής οικονομίας ζήτησαν δραστική μείωση του χρόνου σχεδιασμού και έγκρισης για υποδομές, κτίρια και τεχνικά συστήματα, τονίζοντας ότι «οι φιλόδοξοι στόχοι για την προστασία του κλίματος και τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή παραμένουν με τους σημερινούς ρυθμούς ανέφικτοι». Εξέφρασαν, ωστόσο, την εμπιστοσύνη τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Όλαφ Σολτς επανέλαβε: «Έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα επιτρέπουμε πλέον στην εποχή μας σε μια χώρα να αρπάζει ένα τμήμα μιας άλλης χώρας ή ολόκληρη τη χώρα. Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν απειλεί απλώς την ειρήνη, αλλά έχει δραματικές συνέπειες σε όλον τον κόσμο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM