ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΗΠΑ: Θα αντιδράσουμε «σθεναρά» αν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικού όπλου

ΗΠΑ: Θα αντιδράσουμε «σθεναρά» αν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικού όπλου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Θα υπάρξει σθεναρή και σαφής αντίδραση από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και τη διεθνή κοινότητα σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, προειδοποίησε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Ουέντι Σέρμαν.

«Οποιαδήποτε πυρηνική δοκιμή θα αποτελούσε πλήρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και θα προκαλούσε «άμεση και σθεναρή αντίδραση», είπε η κα Σέρμαν από τη Σεούλ.

«Πιστεύω ότι όχι μόνο η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, αλλά όλος ο κόσμος θα αντιδράσει με σθεναρό και καθαρό τρόπο», πρόσθεσε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό της Τσο Χιουν-ντονγκ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι» και «θα συνεχίσουμε αύριο την τριμερή συζήτησή μας» με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, πρόσθεσε.

Την προηγουμένη, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ προχώρησαν σε οκτώ εκτοξεύσεις βαλλιστικών τακτικών πυραύλων, σε αντίδραση στην εκτόξευση ομοβροντίας οκτώ βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα την Κυριακή, καθώς η ένταση στην περιοχή συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Η Ουάσινγκτον, η Σεούλ και ειδικοί προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες πως η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται σύντομα να προχωρήσει στην έβδομη δοκιμή πυρηνικού όπλου στην ιστορία της και την πρώτη έπειτα από πέντε χρόνια.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), επισήμανε εξάλλου ότι οι εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων στη Γιονγκμπιόν προχωρούν.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM