Βαλτική: Κατεπείγουσα απογείωση γερμανικών καταδιωκτικών μετά τον εντοπισμό ρωσικού αεροσκάφους

Βαλτική: Κατεπείγουσα απογείωση γερμανικών καταδιωκτικών μετά τον εντοπισμό ρωσικού αεροσκάφους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SIESE VEENSTRA
0

Συναγερμός σήμανε στη βάση στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας εντός του Σαββατοκύριακου καθώς εντοπίστηκε στη Βαλτική ένα ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών.

Όπως μεταφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, απογειώθηκαν δύο καταδιωκτικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

Το αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο, πάνω από το νησί Ρούγκεν.

Τα καταδιωκτικά το προσέγγισαν και το συνόδευσαν, ωσότου απομακρύνθηκε από τη Γερμανία.

Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε, εξάλλου, τον εναέριο χώρο της Δανίας, εξωθώντας το υπουργείο Εξωτερικών στην Κοπεγχάγη να καλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να διαμαρτυρηθεί.

Τόσο η Δανία, όσο και η Σουηδία ερίζουν ότι ρωσικό αεροσκάφος Antonov AN-30 παραβίασε τον εναέριο χώρο και των δύο κρατών το βράδυ της Παρασκευής. Πετούσε ανατολικά του δανικού νησιού Μπόρνχολμ, στη Βαλτική, στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της Σουηδίας.

Στις αρχές Μαρτίου, τέσσερα ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον σουηδικό εναέριο χώρο.

Η εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, ώθησε τη Σουηδία, όπως και τη γειτονική Φινλανδία, να αλλάξουν άρδην στάση σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη στο NATO. Πλέον και οι δύο σκανδιναβικές χώρες αναμένεται να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία μέσα στο καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM