H PETA ζητά έρευνα για την μεταχείριση των ζώων στην ταινία «Jackass Forever»

H PETA ζητά να διεξαχθεί ποινική έρευνα για την μεταχείριση των ζώων στην ταινία «Jackass Forever» Facebook Twitter
imdb
0

Η οργάνωση PETA (Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων) ζητά να διεξαχθεί ποινική έρευνα σχετικά με την μεταχείριση των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Jackass Forever».

Σε επιστολή που απέστειλε στους εισαγγελείς στο Λος Άντζελες και την κομητεία San Luis Obispo, η PETA ισχυρίζεται ότι το Jackass Forever πιθανότατα παραβίασε τους νόμους για την προστασία των ζώων κατά τη διάρκεια ορισμένων ακροβατικών, όπως αναφέρει το Deadline.

Μεταξύ των παραβιάσεων  περιλαμβάνεται μία σκηνή στην οποία οι μέλισσες τσιμπούν το πέος του Steve-O, με πολλές από αυτές να πεθαίνουν κατά τη διαδικασία. Επίσης σε ένα άλλο γύρισμα βάζουν έναν σκορπιό στο στόμα κάποιου.

Άλλες σκηνές περιλαμβάνουν μια χελώνα που τη βάζουν να δαγκώσει τους όρχεις ενός ηθοποιού και ένα φίδι που δαγκώνει τη μύτη κάποιου.

Ο πρωταγωνιστής, Johnny Knoxville αποκάλυψε επίσης ότι υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά από ένα κόλπο με έναν ταύρο στην ταινία.

Ο Knoxville, ο οποίος κάνει την τελευταία του εμφάνιση ως Jackass στην ταινία, είπε ότι κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος, ένας ταύρος τον χτυπά με δύναμη και τον πετά στον αέρα. Αυτό προκάλεσε σοβαρά τραύματα, όπως σπασμένο καρπό, σπασμένα πλευρά και διάσειση και αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Η επιστολή της PETA, από την SVP Lisa Lange, αναφέρει πως «Αν ο Steve-O και ο Johnny Knoxville θέλουν να κάνουν καριέρα με αποκρουστικές φαντασιώσεις μικρών αγοριών, έχουν το δικαίωμα, αρκεί να μη βλάπτουν, να σπρώχνουν, να προκαλούν, τρομάζουν ή ενοχλούν ζώα που χρησιμοποιούνται ως ζωντανοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί για την ηλιθιότητά τους.

»Η PETA υπενθυμίζει στους εισαγγελείς της πόλης και της κομητείας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θέλει να σώσει τις μέλισσες και αναγνωρίζει τα ζώα ως ευαίσθητες οντότητες, οι Jackass τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν για διασκέδαση».

Με πληροφορίες του NME/Deadline

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM