Γαλλία: Υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Νότια Αφρική

Γαλλία: Υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Νότια Αφρική Facebook Twitter
Pixabay
0

Υποχρεωτική καραντίνα διάρκειας δέκα ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική, επέβαλε η Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έντονη είναι η ανησυχία για τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, ωστόσο οι πτήσεις που συνδέουν τη Γαλλία με την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική θα συνεχιστούν.

Το Παρίσι ανακοίνωσε την Τρίτη αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βραζιλία για να αποτραπεί η εξάπλωση του επιλεγόμενου P1, παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη βραζιλιάνικη επικράτεια και θεωρείται πολύ πιο μολυσματικό και επικίνδυνο. Η αναστολή αυτή παρατείνεται ως και την Παρασκευή 23η Απριλίου.

Εξηγώντας το σκεπτικό της συνέχισης των πτήσεων προς και από την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Αφρική, το Παρίσι επιχειρηματολόγησε πως η εξάπλωση παραλλαγών του SARS-CoV-2 στις χώρες αυτές δεν βρίσκεται «στα επίπεδα που παρατηρούνται στη Βραζιλία».

Όμως οι ταξιδιώτες από αυτές τις τρεις χώρες, όπως και αυτοί από τη Βραζιλία, πλέον υπόκεινται σε απομόνωση για 10 ημέρες, περιορισμό του χρόνου που θα τους επιτρέπονται έξοδοι και αύξηση των προστίμων σε περιπτώσεις παραβιάσεων.

Τα μέτρα αυτά, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά και θα τεθούν σε πλήρη ισχύ το Σάββατο 24η Απριλίου, έχουν εφαρμογή και στους ταξιδιώτες από τη Γουιάνα, ενώ θα γίνονται συστηματικά εξετάσεις αντιγόνων (σ.σ. rapid tests) σε όσους μετακινούνται από ή προς τις Αντίλλες μέσω Γουιάνας.

Την τήρηση της καραντίνας θα ελέγχει η χωροφυλακή ή αστυνομία στους χώρους διαμονής των ενδιαφερομένων και προβλέπεται «αύξηση των προστίμων» σε περίπτωση «παραβιάσεων», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Επιπλέον, από την 24η Απριλίου και μετά, θα επιτρέπεται η είσοδος στη Γαλλία μόνο σε υπηκόους της χώρας, τους/τις συζύγους τους και τα παιδιά τους, σε πολίτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτης χώρας με μόνιμο τόπο κατοικίας τη Γαλλία.

Ακόμη, θα απαιτείται όσοι θέλουν να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τη Γαλλία να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση εξέτασης PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, μοριακού τεστ) με αρνητικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να έχει γίνει ως και 36 ώρες πριν (αντί των 72 σήμερα). Με την άφιξη θα γίνεται εξέταση αντιγόνων πριν οι επιβάτες εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο.

Τα μέτρα αναγγέλθηκαν ενώ «η επιδημιολογική κατάσταση σταθεροποιείται» στη γαλλική επικράτεια, πάντα κατά τις υπηρεσίες του κ. Καστέξ. Θα συζητηθούν με τους εταίρους της Γαλλίας στην ΕΕ «στια αρχές της εβδομάδας» και άλλες χώρες ενδέχεται να μεγεθύνουν τη λίστα, βάσει των κριτηρίων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Με πληροφορίες του AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ