Η κυβέρνηση Τζόνσον θέλει να στερήσει το δικαίωμα ασύλου σε «παράνομους μετανάστες»

Η κυβέρνηση Τζόνσον θέλει να στερήσει το δικαίωμα ασύλου σε «παράνομους μετανάστες» Facebook Twitter
0

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει προκειμένου να στερηθούν το δικαίωμα να ζητούν άσυλο οι μετανάστες που επιβιβάζονται σε πλεούμενα για να περάσουν το Στενό της Μάγχης ή φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από παράνομες οδούς, γράφουν οι The Sunday Times.

Νέα σχέδια νόμου που θα παρουσιάσει στο συνέδριο των Τόρις η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ σήμερα έχουν σκοπό να εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης των Συντηρητικών υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Προβλέπουν τη δημιουργία ενός συστήματος δύο βαθμίδων, δυνάμει του οποίου οι μετανάστες θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά εάν καταβάλουν χρήματα σε συμμορίες κακοποιών για να τους βοηθήσουν να φθάσουν στο ΗΒ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Θα δημιουργηθούν νέες, νόμιμες οδοί έλευσης στη χώρα για όσους κατά την άποψη της κυβέρνησης διατρέχουν αληθινό κίνδυνο, ενώ αλλοδαποί που εγκληματούν καθώς και όσοι αιτούντες άσυλο κρίνεται ότι δεν κινδυνεύουν θα απελαύνονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times.


«Επί του παρόντος, όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας και καταθέτουν αίτηση να τους χορηγηθεί άσυλο αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της οδού διά της οποίας εισήλθαν στη χώρα μας — και αυτό απλά δεν είναι σωστό», δηλώνει η Πατέλ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του Λονδίνου που δημοσιεύεται επίσης σήμερα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, να μελετά σενάρια όπως το να κρατούνται αιτούντες άσυλο σε κλειστά κέντρα τα οποία θα δημιουργηθούν σε θαλάσσιες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, να στέλνονται στον Μόλδοβα ή στην Παπούα Νέα Γουινέα, αλλά και να υψωθούν επιπλέοντα «τείχη» στη θάλασσα για να εμποδίζονται οι μετανάστες να φθάσουν στις βρετανικές ακτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM