BTS: Το τραγούδι «Dynamite» μπορεί να «φέρει» 1,4 δισ. στην Ν. Κορέα, λέει η κυβέρνηση

BTS: Το τραγούδι «Dynamite» μπορεί να «φέρει» 1,4 δισ. στην Ν. Κορέα, λέει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Το νέο τραγούδι των BTS, το «Dynamite», που σαρώνει, μπορεί να «φέρει» 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Νότιας Κορέας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.

Το Κ-pop συγκρότημα σπάει ρεκόρ με το «Dynamite», το πρώτο single τους που είναι εξ' ολοκλήρου στα αγγλικά. Ήδη έχουν καταρρίψει το ρεκόρ των περισσότερων views στο YouTube μέσα σε 24 ώρες (πάνω από 98 εκατομμύρια), ενώ οι BTS έγιναν και το πρώτο συγκρότημα της Ν. Κορέας που κατακτά την κορυφή του αμερικανικού singles chart.

Από αυτή τη σαρωτική επιτυχία όμως θα έχει κέρδη και η χώρα τους. Τουλάχιστον αυτό εκτιμά μελέτη του υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού και του ινστιτούτου τουρισμού. Αυτή η μελέτη προβλέπει ότι το τραγούδι μπορεί να δημιουργήσει οικονομική δραστηριότητα ύψους 1,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ν. Κορέα, όπως και σχεδόν 8.000 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, πέρα από τις απευθείας πωλήσεις άνω των 400 εκατομμυρίων γουόν, εκτιμάται ότι το τραγούδι μπορεί να οδηγήσει σε πωλήσεις καλλυντικών σχεδόν 600 δισεκατομμυρίων γουόν και σε πωλήσεις αναψυκτικών και τροφίμων σχεδόν 180 δισεκατομμυρίων γουόν.

Οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από τις πωλήσεις της Big Hit Entertainment- της εταιρείας που εκπροσωπεί τους BTS- σε συνδυασμό με στατιστικά από τα τελωνεία, την κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας και στοιχεία από τα Google Trends.

Στις εκτιμήσεις δεν συμπεριλήφθηκε ο τουρισμός, λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού. «Αν συμπεριλάβουμε τα προβλεπόμενα τουριστικά έσοδα για το μέλλον, αναμένουμε ότι θα είναι ακόμη ισχυρότερος ο οικονομικός αντίκτυπος», ανέφερε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM