Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ Christoph Waltz (Django o Τιμωρός, Άδοξοι Μπάσταρδοι), υποδύεται τον Κόεν Λεθ, έναν εκκεντρικό και μοναχικό τύπο, ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, με έντονες υπαρξιακές αναζητήσεις.

 

Σε ένα Οργουελικό μέλλον στο Λονδίνο, ο Λεθ καλείται από τη Διεύθυνση (Matt Damon) να λύσει το «Θεώρημα Μηδέν», μια μαθηματική εξίσωση που θα καθορίσει εάν η ζωή έχει πραγματικό νόημα. Η μανιώδης εργασία του Λεθ διακόπτεται συχνά από ανεπιθύμητες επισκέψεις από ανθρώπους που δεν εμπιστεύεται πλήρως, όπως τη σαγηνευτική Μπέινσλι (η Γαλλίδα ηθοποιός Melanie Thierry), τον απρόβλεπτο επιστάτη του Τζόμπι (David Thewlis), το παιδί-θαύμα γιο της Διεύθυνσης (Lucas Hedges), και την ψηφιακή-ψυχαναλυτή του Dr. Shrink Rom (Tilda Swinton). Μόνο όταν ο Λεθ βιώνει τη δύναμη της αγάπης και την επιθυμία αρχίζει να καταλαβαίνει τον λόγο της ύπαρξής του.

 

Το σενάριο έχει γραφτεί από τον Pat Rushin και παραγωγοί της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Nicolas Chartier (The Hurt Locker, Dallas Buyers Club) και ο Dean Zanuck.

 

Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου από την καινούρια εταιρία διανομής, Neo Films.

 

 

 

Μέχρι τις 24 Απριλίου, η επίσημη σελίδα στο facebook  θα ενημερώνεται συνεχώς με αποκλειστικό υλικό, διαγωνισμούς και εκπλήξεις.

 

Λίγα λόγια για τον Τέρι Γκίλιαμ: 

Ο Τέρι Γκίλιαμ, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, και μέλος της θρυλικής κωμικής ομάδας, Monty Python, είναι Βρετανός, έχοντας αποκηρύξει την αμερικανική του υπηκοότητα το 2006. Είναι γνωστός, για τις ταινίες «Μπραζίλ» (1985), «Οι 12 Πίθηκοι» (1996), «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998), «Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους» (2009). Με την τελευταία του ταινία, το «Θεώρημα Μηδέν» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του δυστοπικής φαντασίας, που είχε ξεκινήσει με της ταινίες «Μπραζίλ» και «Οι 12 Πίθηκοι».

 

Ξένες Κριτικές:

TIME MAGAZINE

"The Zero Theorem is a spectacle that demands to be cherished - as long as the society Gilliam portrays is a satire, not a prophesy."

EMPIRE MAGAZINE – 4 STARS

"It's the tangle of workings-out not the easy answer that are the proof of a theorem, and that magnificent, sparkling, insightful chaos abounds here."

TOTAL FILM – 4 STARS

"The future as candy-coloured paranoid nightmare: not quite Gilliam's best, but still the most satisfying movie he's made for years."