Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Sudamerica - Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής» της Δήμητρας Ζήρου, το οποίο πριν λίγο καιρό βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Βαρκελώνης 2019 με το ειδικό βραβείο El Rey: El Espíritu de España, θα προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τα τρία επόμενα Σάββατα.


Το «Sudamerica» είναι εμπνευσμένο από ένα οδοιπορικό 17.135 χμ. της Ελληνικής ΜΚΟ Green Project, στη Λατινική Αμερική, από την Κολομβία έως τη Γη του Πυρός.


Από τις φυτείες του καφέ της Κολομβίας, στην Εκουαδοριανή Αμαζονία όπου η Chevron, πρώην Texaco, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, από τα υψίπεδα του Περού και της Βολιβίας, στο Παντανάλ της Βραζιλίας, τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο στον πλανήτη, και από τα λασπωμένα νερά του Ρίο ντε λα Πλάτα, στις αλπικές λίμνες και τα παγόβουνα της νότιας Χιλής, για να καταλήξει στις αποικίες των θαλάσσιων λεόντων και των κορμοράνων στην Ουσουάια στη Γη του Πυρός, και ακόμη πιο μακριά, στη νοτιότερη άκρη, εκεί που ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός ενώνουν τα νερά τους.


Το οδοιπορικό αυτό ανακηρύχθηκε One Success Story 2014 από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία το έχει θέσει υπό την αιγίδα της.

 

Αμαζονία
Αμαζονία

 

Πρόγραμμα προβολών

Σάββατο 28/9 - παρουσία των συντελεστών
Σάββατο 5/10 - με συναυλία του λατινοαμερικάνικου γκρούπ Martha Moroleón y Los del Sur στο τέλος της προβολής
Σάββατο 12/10 - παρουσία των συντελεστών. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Παράλληλα, στην Ταινιοθήκη, φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας από τα γυρίσματα του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική.

 

Info

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός, 210 3609695, 210 3612046

www.tainiothiki.gr 

www.facebook.com/tainiothikigr