Η μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά με τίτλο «Copa-Loca» είναι η μοναδική ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετέχει στην προκριματική φάση των επερχόμενων βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών 2017 και συμμετείχε σε πάνω από 100 φεστιβάλ παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών, τα φεστιβάλ Clermont-Ferrand, Σεράγεβο, AFI Fest και Tάμπερε, ενώ προβλήθηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του New Directors/New Films.

 

Η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και κέρδισε το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018.

 

Βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, στα Φεστιβάλ Ρέικιαβικ, Σεράγεβο, Νύχτες Πρεμιέρας, Φεστιβάλ Nouveau Cinema του Μόντρεαλ και Φεστιβάλ Λιντς.

 

Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε Θεωρία Κινηματογράφου και Σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Broadway», το σενάριο της οποίας επιλέχθηκε από το Sundance Lab.

 

Η μικρού μήκους «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στην προκριματική φάση των Όσκαρ

 

Οδηγός Σινεμά