Οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζιλιέτ Μπινός βρίσκονται παγιδευμένοι στο διάστημα, σε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η οποία μόλις προστέθηκε στο πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνα - Νύχτες Πρεμιέρας και θα προβληθεί στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρώτη της στο Φεστιβάλ του Τορόντο και τις εντυπωσιακές κριτικές που έλαβε από τον ξένο Τύπο.

 

Η πραγματοποίηση της ταινίας της αποτελούσε μακροχρόνιο πόθο της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Κλερ Ντενί. Το «High Life» είναι η πρώτη της αγγλόφωνη ταινία, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από κάθε προηγούμενο φιλμ της, καθώς και η πρώτη με χολιγουντιανό σταρ ως πρωταγωνιστή (Ρόμπερτ Πάτινσον).

 

Πολύ μακριά από αυτό που οι περισσότεροι θεατές περιμένουν από μια ταινία η οποία εκτυλίσσεται στο διάστημα, πλησιέστερα σε λογική στο «Σολάρις» του Αντρέι Ταρκόφσκι και το «Άλιεν» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το «High Life» είναι ένας διαγαλαξιακός ψυχολογικός εφιάλτης στον οποίο η επιστημονική φαντασία συναντά την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, τη μελλοντολογική δυστοπία, την υπαρξιακή αγωνία και τον σωματικό τρόμο.

 

Η Ντενί μας τοποθετεί εξαρχής στο εσωτερικό ενός διαστημοπλοίου, μοναδικό πλήρωμα του οποίου φαίνεται να είναι ένας άντρας με το όνομα Μόντι και η νεογέννητη κόρη του. Επιζήσαντες μιας αινιγματικής αποστολής, οι μοναχικοί επιβάτες περιτριγυρίζονται από νεκρά σώματα και από την υποψία ότι κάτι αποτρόπαιο εκτυλίχθηκε στους αχανείς διαδρόμους αυτού του κλειστοφοβικού σκάφους. 

 

Και επειδή βρισκόμαστε στο σκοτεινό σύμπαν της σπουδαίας σκηνοθέτιδος των «Trouble Every Day» και «Beau Travail», το «High Life» περιλαμβάνει θεματικές ιδιαίτερα αγαπητές στην Ντενί, όπως είναι ο τρόμος της ύπαρξης, η ολέθρια διάσταση του πόθου και η ανθρώπινη διαστροφή, όλα ιδωμένα μέσα από τη γεμάτη απελπισία, αλλά και παράξενο λυρισμό ματιά της 72χρονης δημιουργού και ντυμένα τη μελαγχολική μουσική των Tindersticks.

 

Info

Η ταινία «High Life» θα προβληθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:45 στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ 1.

Εισιτήρια ξεκινούν να διατίθενται από σήμερα στο ταμείο της αίθουσας και μέσω viva.gr.

Η ταινία ΔΕΝ αναγράφεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Οδηγός Σινεμά