«Ο Χάρι αποκάλυψε ότι κάνει ψυχοθεραπεία κι έφυγε από το Παλάτι για να προστατεύσει τον Άρτσι»

«Ο Χάρι αποκάλυψε ότι κάνει ψυχοθεραπεία κι έφυγε από το Παλάτι για να προστατεύσει τον Άρτσι» Facebook Twitter
1

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τους λόγους που άφησε την βασιλική οικογένεια μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το New York Post. 

Την Πέμπτη, το ζευγάρι παρέστη σε εκδήλωση που οργάνωσε η αμερικανική τράπεζα JP Morgan στο Μαϊάμι και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χάρι μίλησε ανοιχτά για την ψυχική υγεία και το πως ο ίδιος κάνει ψυχοθεραπεία τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το τραύμα που του προκάλεσε ο θάνατος της μητέρας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997. 

«Μίλησε για περιστατικά της παιδικής του ηλικίας που τον επηρεάσαν ενώ αναφέρθηκε και στην αποχώρησή τους, παραδεχόμενος πως αν και είναι πολύ δύσκολο για εκείνον και την Μέγκαν, δεν μετανιώνει για την απόφασή τους να αποσυρθούν από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, επειδή θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του. Δεν θέλει η Μέγκαν και ο γιος τους, Άρτσι, να περάσουν ό,τι πέρασε και αυτός ως παιδί». 

Αυτή ήταν η πρώτη κοινή, δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού μετά την απόσυρσή από τα πριγκιπικά καθήκοντα τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με αναφορές, στην κλειστή εκδήλωση μίλησε και η Δούκισσα του Σάσσεξ, εκφράζοντας την αγάπη την για τον σύζυγό της. Η ίδια πηγή μετέφερε πως ήταν έντονη η παρουσία αξιωματικών ασφαλείας και η παρουσία τους προκάλεσε αρκετά σχόλια, ενώ παραμένει άγνωστο αν πληρώθηκαν για την ομιλία τους.

  

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ζευγάρι μένει μαζί με τον μικρό Άρτσι, ηλικίας 9 μηνών, στη νήσο Βανκούβερ, σύμφωνα με το περιοδικό People, ψάχνοντας θερινό σπίτι στο Λος Άντζελες.

Τον Ιανουάριο ο Χάρι είχε πει κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού δείπνου ότι ένιωθε πως δεν είχε άλλη επιλογή, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εγκαταλείπει την οικογένειά του στη Βρετανία. «Η απόφαση που πήρα για εμένα και την Μέγκαν, να αποσυρθούμε, δεν ήταν μία κίνηση που έκανα ελαφρά τη καρδία. Μεσολάβησαν τόσοι πολλοί μήνες συζητήσεων, μετά από τόσα πολλά χρόνια προκλήσεων και ξέρω ότι δεν τα έκανα πάντα σωστά, αλλά σε ότι αφορά αυτή την απόφαση, δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Εκπρόσωπος τύπου των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά ενώ ούτε η JP Morgan ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι μιλά για την απόφασή του να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια, μετά τον θάνατο της μητέρας του. Μιλώντας στον Telegraph το 2017, είχε παραδεχθεί πως απωθούσε αυτά που ένιωθε για περίπου δύο δεκαετίες, πριν αναζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. Μετά από εκείνη την συνέντευξη μάλιστα, είχε καταγραφεί αύξηση στις κλήσεις Βρετανών προς ειδικούς ψυχικής υγείας για βοήθεια. 

Με πληροφορίες από New York Post και Independent

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Αναξαγορας οταν συνελαβαν τους δολοφονους του γιου του και τους εφεραν μπροστα του ειπε "ηξερα οτι γεννησα εναν θνητο". Και δεν επιθυμησε την διωξη τους.Απο την συνειδητοτητα των προβληματικων κατατασεων της ζωης εχουμε περασει σε ενα συνεχες νταντεμα.Φανταζομαι τον Μεγα Αλεξανδρο να πινει το λιγοστο νερο στην ερημο της Γεδρωσιας και να λεει "ο δερματολογος μου συνεστησε ενυδατωση". Ποτε οι στρατιωτες του δεν θα σκοτωνονταν γι'αυτον με την ιδια αυταπαρνηση.Αυτοι ειναι οι ηγετες μας σημερα. Αυτοι ειμαστε εμεις.