Ο Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
EPA
3

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, για πολλούς λόγους, όμως δεν θα το πάρει επειδή το «παιχνίδι» είναι στημένο, ισχυρίζεται.

«Θα μπορούσα να λάβω το Νόμπελ Ειρήνης για πολλά πράγματα, αν το έδιναν τίμια, αλλά δεν συμβαίνει αυτό», είπε σήμερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τους προκατόχους του, αναφέρεται στο περίβλεπτο βραβείο. Αφότου κάποιοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έριξαν την ιδέα να του απονεμηθεί το Νόμπελ για τους χειρισμούς του στο ακανθώδες ζήτημα της Βόρειας Κορέας, έχει επανέλθει πολλές φορές στην ιδέα αυτή.

«Το έδωσαν στον (Μπαράκ) Ομπάμα αμέσως μόλις ανέλαβε την προεδρία και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο. Ξέρετε κάτι; Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία συμφωνώ μαζί του», δήλωσε.

Εκτός από τον Ομπάμα, άλλοι τρεις Αμερικανοί πρόεδροι έχουν τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης: ο Θίοντορ Ρούζβελτ, ο Γούντροου Γουίλσον και ο Τζίμι Κάρτερ.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM