Καναδάς: Τρομοκρατικό χτύπημα σε τρένο απέτρεψαν οι αρχές

Καναδάς: Τρομοκρατικό χτύπημα σε τρένο απέτρεψαν οι αρχές Facebook Twitter
1

Δύο άνδρες συνέλαβε η καναδική αστυνομία με την κατηγορία της συμμετοχής σε σχέδιο της Αλ Κάιντα για χτύπημα εναντίον τρένου. Οι αρχές του Καναδά πιστεύουν ότι απέτρεψαν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδιάζονταν με την υποστήριξη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης με βάση το Ιράν και θα προκαλούσε πολλά θύματα.

Οι δύο συλληφθέντες Σιχέμπ Εσεγάιερ και Ράεντ Τζασέρ, ήταν κάτοικοι του Μόντρεαλ και του Τορόντο αντίστοιχα, αλλά όχι Καναδοί πολίτες.

«Τα άτομα λάμβαναν υποστήριξη από στοιχεία της Αλ Κάιντα στο Ιράν. Μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι επιθέσεις υποστηρίζονταν από κάποιο κράτος», είπε ο εκπρόσωπος της καναδικής αστυνομίας.

Το τρένο της εταιρείας Amtrak, ο στόχος των τρομοκρατών, συνδέει καθημερινά το Τορόντο με τη Νέα Υόρκη, διασχίζοντας μία διαδρομή που περνά από την κοιλάδα Χάντσον και φτάνει κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά. Σύμφωνα με την αστυνομία η τρομοκρατική ενέργεια ήταν στη φάση του σχεδιασμού και δεν θα πραγματοποιούνταν σύντομα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM