Η Burberry έκαψε πολυτελή ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ για να μην πουληθούν φτηνά στη μάζα

Η Burberry έκαψε πολυτελή ρούχα αξίας 31 εκατ. ευρώ για να μην πουληθούν φτηνά στη μάζα Facebook Twitter
9

Ρούχα αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο η διάσημη εταιρία ρούχων Burberry προκειμένου να μη μείνουν στοκ και πουληθούν μαζικά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Times, η εταιρία τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταστρέψει συνολικά ρούχα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ που έμειναν στο ράφι. 

Η κρίση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στο γεγονός πως η εταιρία αρνείται να κατεβάσει τις τιμές της στη λιανική αγορά, με τη διάσημη καμπαρντίνα της να κοστίζει ακόμη και 1600 ευρώ. 

Η Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον. 

Αντίθετοι, στην καταστροφή του ρούχων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν αρκετοί μέτοχοι της εταιρίας οι οποίοι ζήτησαν να μοιραστούν. 

Οι προτάσεις τελικά δεν εισακούστηκαν και η καύση των ρούχων προχώρησε κανονικά. 

Η συγκεκριμένη πρακτική φαίνεται όμως πως είναι συνήθης για τις εταιρίες ακριβού ρουχισμού προκειμένου να μην δοθούν τα προϊόντα τους αργότερα σε πολύ χαμηλότερες τιμές.  

Πέρυσι μόνο ένας εργαζόμενος της διάσημης εταιρίας ρούχων, Urban Outfitters, είχε αποκαλύψει πως του είχαν ζητήσει να πετάξει πράσινη μπογιά σε ρούχα που είχαν μείνει στοκ. 

Αρκετοί επιστήμονες, όμως, κατακρίνουν τις εν λόγω πρακτικές, χαρακτηρίζοντάς τες μη περιβαλλοντολογικές. 

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM