Το ρεκόρ της Ελισάβετ-Κλείνει 65 χρόνια στο θρόνο αλλά έχει λόγο για να μην γιορτάζει

Το ρεκόρ της Ελισάβετ-Κλείνει 65 χρόνια στο θρόνο αλλά έχει λόγο για να μην γιορτάζει Facebook Twitter
7
Το ρεκόρ της Ελισάβετ-Κλείνει 65 χρόνια στο θρόνο αλλά έχει λόγο για να μην γιορτάζει Facebook Twitter

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε πλέον η πρώτη μονάρχης που φτάνει το ορόσημο των 65 ετών στο θρόνο. Η σημερινή ημέρα του Ζαφειρένιου Ιωβηλαίου εορτάστηκε με 41 κανονιοβολισμούς από το Green Park του Λονδίνου, και άλλους 62 από το London Tower.

Tα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της  Ελισάβετ, που τράβηξε ο Βρετανός φωτογράφος David Bailey το 2014. Στη φωτογραφία, η 90χρονη βασίλισσα φορά μια σειρά από ζαφειρένια κοσμήματα που της δόθηκαν από τον πατέρα της ως γαμήλιο δώρο το 1947.

Το παλάτι αναφέρει επίσης ότι η Ελισάβετ περνάει αυτή την ημέρα με ηρεμία σε μια από τις πολλές ιδιοκτησίες της στο Sandringham, στην ανατολική Αγγλία. Εκείνη δεν εορτάζει την ανάληψη των καθηκόντων της , καθώς πρόκειται και για την επέτειο του θανάτου του πατέρα της.

Ο πατέρας της Γεώργιος VI, πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 56 ετών.

Η Ελισάβετ έχει περάσει ήδη από το 2015 σε διάρκεια μεγαλύτερης θητείας την βασίλισσα Βικτώρια.

Με πληροφορίες από το ΑΡ

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"Δεν γιορτάζω αυτή τη μέρα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας μου". Άξια κόρη.Λέγεται ότι θεωρεί ότι δεν δικαιούται να παραιτηθεί, μιάς και έχει χρισθεί Βασίλισσα σε ειδική θρησκευτική τελετή και αυτό το χρίσμα-δέσμευση την ακολουθεί μέχρι τον θάνατο.Σε περίπτωση αδυναμίας, τα καθήκοντά της μπορείνα τα ασκεί ο Διάδοχος ή άλλοι, ανάλογα με τα προβλεπόμενα. Βασίλισσα όμως θα παραμείνει μέχρι το φυσικό της τέλος.
Πιστευα οτι ο στοχος της ηταν να καταρριψει το ρεκορ παραμονης στον θρονο της βασιλισσας Βικτωριας,τα 63 χρονια.Οταν το εκανε νομιζα οτι θα παραιτηθει.Αμ δε ! Συνεχιζει απτοητη !Φαινεται οτι οσο παραμενει διαδοχος ο Καρολος η Ελισσαβετ δεν προκειται να του παραδωσει εκουσιως τον θρονο.Μαλλον διοτι δεν θελει να δει την Καμιλλα βασιλισσα επ'ουδενι.Αν ο Καρολος πεισθει να παραιτηθει του δικαιωματος διαδοχης υπερ του γιου του Γουιλλιαμ τοτε ισως αλλαξουν τα πραγματα.Παντως η Ελισσαβετ ειναι ακμαιοτατη και μολις 90 ετων ! Κατι οχι παραδοξο αφου ο συζυγος της Φιλιππος διαγει αισιως το 95ο ετος της ηλικιας του !Μαλλον ειναι μια ακομη αποδειξη οτι καλυτερο ελιξηριο μακροζωιας απο την εξουσια ,πολιτικη,οικονομικη η κληρονομικη,δεν εχει υπαρξει ποτε !
Εκτος αν πεθανει ο Καρολος αυτος ειναι ο διαδοχος. Δε γινεται να παραιτηθει απο τη διαδοχη πριν την αναληψη καθηκοντων. Μολις πεθανει η Ελιζαντεθ μπορει να παραιτηθει υπερ του επομενου διαδοχου. Το οποιο και ο ιδιος εχει πει οτι θελει να κανει. Οποτε νομιζω οτι απλα η γιαγια Ελιζα θελει να θεσει ακαταρριπτα ρεκορ.
Και ομως,o Charles μπορει να παραιτηθει της διαδοχης πριν απο τον θανατο της μητερας του,εφ'οσον το επιθυμει ο ιδιος.Αν το ζητησει επισημως απο την κυβερνηση το κοινοβουλιο μπορει να νομοθετησει σχετικα,βασιζομενο στην αρχη του parliamentary supremacy.Δεδομενου δε οτι θα ικανοποιει την επιθυμια του ιδιου του διαδοχου δεν προκειται να γινει ζητημα,ουτε σκανδαλο.http://royalcentral.co.uk/blogs/insight/can-prince-charles-be-skipped-in-the-line-of-succession-22445
Googlare Quinn Elizabeth neclace και ΣΙΓΟΥΡΑ θα πουλάνε αντίγραφαΠΟΥΛΑΝΕhttp://www1.macys.com/shop/product/royalty-inspired-by-effy-sapphire-4-3-8-ct.-t.w.-diamond-1-2-3-ct.-t.w.-necklace-in-14k-white-gold-also-emerald?ID=386843&LinkshareID=0RpXOIXA500-13u_Qqs5nYL7grjkMNYNEQ&PartnerID=LINKSHAREUK&cm_mmc=LINKSHAREUK-_-5-_-63-_-MP563 Thank me later