Επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου: Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα

Επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου: Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα Facebook Twitter
3

Ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν βλέπει καμιά δεσμευτική υποχρέωση της βρετανικής κυβέρνησης από το δημοψήφισμα. Επρόκειτο κατά τον Γερμανό χριστιανοδημοκράτη μόνον για ένα "συμβουλευτικό δημοψήφισμα". Η Βρετανία θα πρέπει όμως τώρα να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στην Ε.Ε., είπε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Passauer Neuen Presse.

 

"Είτε θα θελήσει να διατηρήσει την ιδιότητα του κράτους, είτε θα υποβάλει αίτηση για αποχώρηση. Ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με του Βρετανούς δεν θα υπάρξουν", τόνισε ο Ελμαρ Μπρόκ.

 

Τους υποστηρικτές του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον τους κατηγόρησε για ανευθυνότητα. "Είτε πρόκειται για τον Φάρατζ, είτε για τον Τζόνσον, πρόκειται για καταστροφείς οι οποίοι οδηγούνται από ματαιοδοξία". Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τις συνέπειες το δημοψηφίσματος και να εργασθούν για την εξεύρεση μιας λύσης. "Βλάπτουν τη χώρα τους για να αναδειχθούν οι ίδιοι". Η παραίτηση και των δύο μετά το αποτέλεσμα "κάνει σαφές πόσο προβληματική ήταν η εκστρατεία του Brexit ".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ε, τότε κάθε έκφραση της λαϊκής βούλησης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα... Ψηφίστε εσείς και θα δούμε εμείς κεκλεισμένων των θυρών τι θα πράξουμε... Τα θεωρώ επικίνδυνα αυτά... Αν έβγαινε bremain τι θα λέγαν; Να το ξανασκεφτούν; Από την στιγμή που επισήμως ψάχνουμε νομικά παραθυράκια να τουμπάρουμε την κατάσταση χάνεται η αξιοπιστία του πολιτεύματος. Το ζήτημα είναι πως και άλλη πλευρά δεν έχει πρόσωπο να αντιδράσει (Φάρατζ-Τζονσον χαθήκαν απο την πιάτσα..)