ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου: Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα

Επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου: Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα Facebook Twitter
3

Ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν βλέπει καμιά δεσμευτική υποχρέωση της βρετανικής κυβέρνησης από το δημοψήφισμα. Επρόκειτο κατά τον Γερμανό χριστιανοδημοκράτη μόνον για ένα "συμβουλευτικό δημοψήφισμα". Η Βρετανία θα πρέπει όμως τώρα να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στην Ε.Ε., είπε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Passauer Neuen Presse.

 

"Είτε θα θελήσει να διατηρήσει την ιδιότητα του κράτους, είτε θα υποβάλει αίτηση για αποχώρηση. Ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με του Βρετανούς δεν θα υπάρξουν", τόνισε ο Ελμαρ Μπρόκ.

 

Τους υποστηρικτές του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον τους κατηγόρησε για ανευθυνότητα. "Είτε πρόκειται για τον Φάρατζ, είτε για τον Τζόνσον, πρόκειται για καταστροφείς οι οποίοι οδηγούνται από ματαιοδοξία". Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τις συνέπειες το δημοψηφίσματος και να εργασθούν για την εξεύρεση μιας λύσης. "Βλάπτουν τη χώρα τους για να αναδειχθούν οι ίδιοι". Η παραίτηση και των δύο μετά το αποτέλεσμα "κάνει σαφές πόσο προβληματική ήταν η εκστρατεία του Brexit ".

3

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ε, τότε κάθε έκφραση της λαϊκής βούλησης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα... Ψηφίστε εσείς και θα δούμε εμείς κεκλεισμένων των θυρών τι θα πράξουμε... Τα θεωρώ επικίνδυνα αυτά... Αν έβγαινε bremain τι θα λέγαν; Να το ξανασκεφτούν; Από την στιγμή που επισήμως ψάχνουμε νομικά παραθυράκια να τουμπάρουμε την κατάσταση χάνεται η αξιοπιστία του πολιτεύματος. Το ζήτημα είναι πως και άλλη πλευρά δεν έχει πρόσωπο να αντιδράσει (Φάρατζ-Τζονσον χαθήκαν απο την πιάτσα..)