Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής Facebook Twitter
12

Σάλο προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα "Πολίτης" της Κύπρου το οποίο αναφέρει πως πλέον η Αρχιεπισκοπή διαθέτει κολυμβητική δεξαμενή στην ταράτσα της. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως εδώ και έναν περίπου χρόνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες που έδιναν την εικόνα ότι γίνονταν για την υποστήριξη του κτηρίου λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες τελικά στο κτήριο δεν γίνονταν για υποστήριξη λόγω φθοράς, αλλά για την εγκατάσταση και λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής στην ταράτσα του.

Η εφημερίδα σημείωνει πως πληροφορείται ότι για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα (όπως παραχώρηση πολεοδομικής άδειας και άλλων συναφών αδειών).

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον σπόνδυλο, για το οποίο είχε στο παρελθόν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, η οποία αν κρίνουμε από τα προβλήματα που παρουσιάζει ακόμη ο Μακαριότατος στον βηματισμό του δεν φαίνεται να απέβη απόλυτα επιτυχής. Η ανάγκη του προκαθημένου να κολυμπά συχνά προβλήθηκε εξάλλου από τον ίδιο πριν την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο, όταν ως μητροποίτης Πάφου κατέφευγε σε παραλίες λουόμενων για να κολυμπά κατόπιν ιατρικής συμβουλής.

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως στις αρχές Απριλίου ο Χρυσόστομος Β'φέρεται, χωρίς να έχει ενημερώσει την εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Παναγίας Τράχωνα, να προέβη σε ''σπάσιμο'' τραπεζογραμματίου που ήταν κατατεθειμένο σε ΣΠΕ και ανάληψη ύψους 450 χιλιάδων ευρώ.

 Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τόνισε ενοχλημένος ότι όλα έγιναν νομότυπα και υπενθύμισε πως είναι ο διαχειριστής όλων των ενοριών και ιδιαίτερα των εξωκκλησιών.

Σε έντονο ύφος, τόνισε ότι θα τα πάρει όλα και δεν θα αφήσει ούτε κι ένα σεντ στη συγκεκριμένη εκκλησία ενώ είχε προσθέσει πως εάν η Επιτροπή μπει στο ναό μέρα μεσημέρι και πάρει κάτι, «είναι κλέφτες». «Αν πάω εγώ μεσάνυχτα και σπάσω και την πόρτα και πάρω κάτι, δεν είμαι κλέφτης. Είμαι διαχειριστής. Αυτό θέλω να το καταλάβουν οι πάντες», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. «Εγώ είμαι εδώ για να ασκώ διοίκηση. Όποιου δεν του αρέσει, να περάσει έξω», .

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM