Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην κατάργηση του επιδόματος υπολογιστή

Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην κατάργηση του επιδόματος υπολογιστή Facebook Twitter
22

Επικαλούμενη τον ευρωπαϊκό κανονισμό, η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στην προαναγγελία κατάργησης του επιδόματος χρήσης υπολογιστή στο δημόσιο. Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των δ.υ. οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε υπολογιστή θα πρέπει να κάνουν 15λεπτο διάλειμμα ανά δύο ώρες.

«Δεν είναι εύκολο να παίρνει κάποιος όλα αυτά τα διαλείμματα μέσα στην ημέρα και γι' αυτό είχε αποφασιστεί τότε να δίνονται ως μία ημέρα ρεπό κάθε δύο μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ Ερμόλαος Κασσές, στο πλαίσιο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, με τίτλο: Πίσω στη δουλειά: Η Ελλάδα διαγράφει την άδεια υπολογιστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε την κατάργηση αυτής της άδειας που φτάνει τις 6 ημέρες ετησίως, λέγοντας ότι το κόστος της ισοδυναμεί με την πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Μπουτάρης: Ο άνθρωπος που στην εποχή του φύσηξε φρέσκος αέρας στη Θεσσαλονίκη

Απώλειες / Γιάννης Μπουτάρης (1942-2024): Ο άνθρωπος που στην εποχή του φύσηξε φρέσκος αέρας στη Θεσσαλονίκη

Τολμηρός, αιρετικός, ανήσυχος και αυθεντικός, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, έζησε μια μυθιστορηματική ζωή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

10 σχόλια
ουφ...Εγώ από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι δεν έχουμε σε αυτή την χώρα ότι ο βασικός τρόπος για να μας αλλάζουν τα φωτα αφαιρόντας κάθε είδους παροχές (και όχι να "εκλογικεύεται η ελληνική πραγματικότητα τελικά), είναι να στοχοποιούνται ομάδες με πολύ επιτυχημένο τρόπο στα μάτια των υπολοίπων και να βρίζονται από τους υπόλοιπους (αθώες περιστερές(;)).Τούμπαλιν παρέδειγμα: Οι δημόσιοι υπάλληλοι να βρίζουν τους τεχνίτες και καταστήματα που δεν κόβουν ποτέ απόδειξη, άρα δεν πληρώνουν φόρο.Επίσης να κάνω μία ερώτηση: Στο δημόσιο παίρνουν 6 μέρες άδεια, στον ιδιωτικό 10 ή 15% επί του μισθού επίδομα υπολογιστή. Μήπως το δίκαιο θα ήταν να διαλέγανε οι υπάλληλοι αν θέλανε λεφτά ή άδεια, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα; ....Μην φερόμαστε κουτά. Στο τέλος θα τα πάρουν όλα πίσω και απ'όλους έτσι που το πάνε. Ξυπνάτε και μην βρίζεστε μεταξύ σας τουλάχιστον.
είναι ποσοστό που προβλεπόταν από τις συλλογικές συμβάσεις (ποιες ? ναι αυτές που καταργήθηκαν πρόσφατα). Ειδικά σε μία μεγάλη των Εταιριών Παροχής Υπηρεσίας σίγουρα υπήρχε.Αν και με την ζούγκλα αμφιβάλλω ανα δίνει κανείς πια.
Πάρτε το χαμπάρι! Στο δημόσιο οι κοπανατζήδες θα συνεχίσουν να υπάρχουν με τις ευλογίες μεγαλο-στελεχών του! Οπως και λαμόγια και τεμπέληδες! Και όσο και να μας κάνουν τουρνέ γύρω-γύρω σε όλα τα υπουργεία, το αντίθετο αποτέλεσμα πετυχαίνουν, και τα βρωμόσκυλα-τεμπέληδες-μόνιμοι που δε ξέρουν ούτε από που ανοίγει ο υπολογιστής θα υπάρχουν!!! (μη πέσετε να με φάτε, εγώ δεν παίρνω αυτή την άδεια γιατί δεν δουλεύω σε υπολογιστή, αλλά όλα χειρόγραφα)
Και τώρα ξέρετε γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων κάθετε στον καναπέ και δεν βγαίνει στους δρόμους, και πολύ καλά κάνει.Όταν βγείτε στους δρόμους με αίτημα την κατάργηση όλων αυτών των ηλίθιων προνομίων θα σας συμπαρασταθούμε.Σοβαρές χώρες τα έχουν λύσει αυτά εδώ και καιρό. Βγάζεις συγκεκριμένη δουλειά σε συγκεκριμένο χρόνο; Μπράβο σου και δε μας νοιάζει αν σου μένουν και 40 ώρες και τις βγάζεις χαζεύοντας αθλητικές εφημερίδες. Δεν τη βγάζεις γιατί δεν μπορείς ή δεν θέλεις; Ετοιμάσου να σε αντικαταστήσει ο επόμενος.Ελλάδα, η χώρα του δήθεν: "Δεν κουνιέμαι από το γραφείο άρα δουλεύω".
<<<Βγάζεις συγκεκριμένη δουλειά σε συγκεκριμένο χρόνο; Μπράβο σου και δε μας νοιάζει αν σου μένουν και 40 ώρες και τις βγάζεις χαζεύοντας αθλητικές εφημερίδες.>>> ? ! ? σε ποιά δουλειά ιδιωτική ή δημόσια γίνεται αυτό που λες να πάμε κι εμείς; "αδελφέ, έλα στον πραγματικό κόσμο". Ας μας πει κάποιος υπεύθυνα τι ισχύει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία να τελειώνουμε με τις παπαριές εκατέρωθεν...
Ημίθεος γίνεται όπου υπάρχει κοινή λογική και η κοινή λογική δεν χρειάζεται να επιβληθεί με ειδικό νόμο. (ΟΚ στο ελληνικό δημόσιο ίσως χρειάζεται).Ακόμα και στην Ελλάδα έχω εργαστεί σε εταιρία όπου το αφεντικό μας προέτρεπε να κάνουμε διάλειμμα όποτε θέλουμε, ακόμα και μια ώρα για να πάμε να φάμε για μεσημέρι.Στο τέλος της ημέρας/μήνα ξέρει πολύ καλά κάποιος να σε κρίνει για την δουλειά σου (αν δεν είναι άχρηστος), και όχι για το αν πήγες στην τουαλέτα για 20 λεπτά και όχι για 5. Γιατί ξέρει πώς και η δουλειά σου θα είναι ΚΑΛΎΤΕΡΗ σαν αποτέλεσμα.Στην Ελλάδα ξέρουμε να μετράμε μόνο τι ώρα πήγες, τι ώρα έφυγες, και πόση ώρα έκανες στο wc.
εγώ πάντως περιμένω από όλους τους φωστήρες του εκσυγχρονισμού και της προς τα κάτω εξίσωσης να μού πουν ακόμη τι προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και σε ποιό μέρος του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα δεν υπάρχει ωράριο και κάρτα. Επίσης να μου εξηγήσουν τι σημαίνει ο όρος job description και γιατί παραμένει αμετάφραστος (ως ανύπαρκτος)στην ελληνική δημόσια και ιδιωτική επαγγελματική ορολογία...
"σε ποιά δουλειά ιδιωτική ή δημόσια γίνεται αυτό που λες να πάμε κι εμείς;"στη δικιά μου, μου το είπε ο προϊστάμενος τη μέρα που με προσέλαβε, ότι εδώ είμαστε result-oriented, χέστηκε αν θα πατήσω 2 ή 12 ώρες, τον νοιάζει να παραδίδω αυτά που έχω να παραδώσω στις συγκεκριμένες προθεσμίες.
Το 15λεπτο αυτό διάλειμμα δινόταν σε εργαζόμενους που δούλευαν σε υπολογιστή για την υγεία των ματιών και σε κάθε περίπτωση αφορούσε τις παλιές οθόνες όπου τοποθετούσαμε και φίλτρα όχι στις σύγχρονες που δεν επηρεάζουν τα μάτια. Βέβαια στο ελληνικό δημόσιο μάζευαν όλα τα 15λεπτα και έπαιρναν 6 μέρες παραπάνω άδεια το χρόνο, πράγμα που ουσιαστικά καταργούσε τον λόγο για τον οποίο είχε θεσπιστεί το διάλειμα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την ΑΔΕΔΥ. Ποια υγεία των ματιών και πράσινα άλογα, άδεια θέλουμε...
Αφού χρειάζονται οι άνθρωποι 15' διάλειμμα, πως να δουλέψουν 8ώρες συνεχόμενες μπροστά από ένα pc; Εγώ συμφωνώ πρέπει να ξεκουράσουν τα ματάκια τους. Να πιάνουν λοιπόν από μια σκούπα και να καθαρίζουν, να φτιάξουν κανά φραπεδάκι στο κοσμάκι που περιμένει στις ουρές, να δώσουν κανά νερό. Έτσι θα είναι και λαμπίκο όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και θα είναι ευτυχισμένος και ο πολίτης. Θα ξεκουράζονται τα ματάκια τους και θα τεντώνονται και λίγο από τόσες ώρες στην καρέκλα.
«Δεν είναι εύκολο να παίρνει κάποιος όλα αυτά τα διαλείμματα μέσα στην ημέρα και γι' αυτό είχε αποφασιστεί τότε να δίνονται ως μία ημέρα ρεπό κάθε δύο μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ Ερμόλαος ΚασσέςTo λένε σοβαρά! Απόγνωση, τρέλα, κατάθλιψη...