Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Εμμονικές και επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες»

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Εμμονικές και επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Unsplash
0

Συνεχίζονται για δεύτερο εικοσιτετράωρο τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας, από τη Δευτέρα.

Στη νέα ανάρτησή του για την πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «εμμονικές» και επικίνδυνες καταιγίδες στα βόρειο-δυτικά τις επόμενες ώρες, ενώ δεν αποκλείει την έλευση του χειμώνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μάλιστα, παραθέτοντας παράλληλα και χάρτες, εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας τόσο για πλημμυρικά φαινόμενα όσο και κατολισθήσεις, λόγω της ραγδαιότητας των φαινομένων.

«Συνεχίζονται για δεύτερο 24ώρο τα μεγάλα ύψη βροχής στη βόρειο-δυτική ελλάδα και μάλιστα ( με μικρότερη ένταση) οι βροχές θα διατηρηθούν σε αυτές τις περιοχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος.

«Κέρκυρα, Παξοί, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Λευκάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας για πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις στις ευάλωτες περιοχές και ακολουθούν με λιγότερη επικινδυνότητα οι υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου, η Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά», συνεχίζει.

«Ήπια θα παραμένει και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στις περισσότερες περιοχές μέχρι το Σάββατο 22/11. Η υγρασία, τα ψιλόβροχα και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι δεδομένα για τις υπόλοιπες περιοχές», συμπληρώνει.

«Από την Κυριακή 23/11 δεν αποκλείεται να πάρουμε μία μικρή γεύση από Χειμώνα, ωστόσο προς το παρών δε βλέπω καμία ιδιαίτερη δυναμική ως προς τη διάρκεια», καταλήγει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM