Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Σεϋχέλλες
0

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο, 211 1834789

Θα πας για να φας τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που θα τα παραγγείλεις. Η εύγευστη ρεβιθάδα που ο σεφ συνδυάζει με χταπόδι και οι ευωδιαστοί γιαουρτοκεφτέδες με μπόλικο δυόσμο είναι δύο μόνο παραδείγματα της διαλεχτής κουζίνας τους. Επίσης, έχει διαλεχτά τυριά από όλη την Ελλάδα.

Αποστακτήριο
Αγίων Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία, 210 6207126

Νόστιμοι, κλασικοί μεζέδες, με άρωμα ελληνικό και σπιτική φροντίδα. Στην κουζίνα πρωταγωνιστούν πρώτες ύλες από βιολογικές καλλιέργειες αλλά και από το ιδιωτικό μποστάνι της οικογένειας.

Δράμι
Λαοδίκης 22, Γλυφάδα, 210 8944959

Μεγάλες, νόστιμες μερίδες, με πίτα μουσακά, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστή μελιτζάνα, πατάτες τηγανισμένες με τη φλούδα τους. Αν είσαι στην περιοχή, ιδανική οικονομική λύση.

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607

Σε όποιο από τα μαγαζιά της αλυσίδας και αν πας, θα βρεις καλό φαγητό και προσιτό. Κεφτεδάκια µε δυόσµο και πατάτες τηγανητές µε φρέσκο µοσχαρίσιο και χοιρινό κιµά, «ρουµελιώτικο» µαριναρισµένο χοιρινό, ψιλοκοµµένο στα κάρβουνα, µε ψητή ντοµάτα πάνω σε κυπριακή πίτα.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τζίτζικας & Μέρμηγκας

Ριφιφί
Εμμανουήλ Μπενάκη 69, Εξάρχεια, 210 3300237

Με 10 χρόνια ιστορίας, θεωρείται πλέον κλασικό για την περιοχή, έχοντας εστιάσει στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες γεύσεις και παραδοσιακά υλικά, από την Κρήτη μέχρι τις Πρέσπες.

Ροδάκινο
Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, 210 3411302

Ένα μικρός χώρος στην περιοχή ανάμεσα σε Γκάζι και Πετράλωνα, που σου δίνει αφορμή να το επισκεφτείς όλες τις ώρες. Σερβίρει από ντολμαδάκια με γιαούρτι μέχρι χοιρινό με λαχανικά και κονιάκ.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 211 0121426

Άφθονο τσίπουρο και ρεμπέτικη μουσική συνοδεύουν τους καλοφτιαγμένους μεζέδες. Παστουρμαδοπιτάκια για μερακλήδες και αυγό σαγανάκι με τυριά.

Πλατεία Θεάτρου
Πλατεία Θεάτρου 14, κέντρο

Αύρα παλιάς Αθήνας. Ενδιαφέροντα πιάτα, όπως καγιανάς με αυγό ποσέ, λαχανοντολμάδες με ριζότο αρνιού και αυγολέμονο, φάβα με χοιρινό λουκάνικο, πορτοκάλι και σταμναγκάθι.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, 210 3254184

Ένας παραδοσιακός χώρος που δικαίως υπερηφανεύεται για τους καλοφτιαγμένους μεζέδες του. Απλοί, νόστιμοι, διαθέτουν μια εντυπωσιακή καθαρότητα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις μια τηγανιά καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές ή σουτζούκι καραμανλίδικο με αυγά μάτια και, φυσικά, επιλογή από τα θαυμάσια αλλαντικά τους.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα. 

Μπούσουλας
Σάμου 16 & Ζανέττου, Καμίνια, 210 4818171

Η «πυξίδα» στο μενού δείχνει θαλασσινούς και στεριανούς μεζέδες για μερακλήδες σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Παραδοσιακή μυκονιάτικη πίτα με τυροβολιά, σαγανάκι με σουτζούκι πικάντικο, λαδοτύρι και στην κορυφή χρυσαφένιο αυγό μάτι και μαμαδίστικα μπιφτεκάκια ψημένα ιδανικά στη σχάρα με χειροποίητες τραγανές τηγανητές πατάτες.

Ρακαδημία
Αγ. Λαύρας 9 & Αγ. Κων/νου 4, Αιγάλεω, 210 5909809

Κρατάει σταθερή τη συνταγή της επιτυχίας. Σερβίρει χειροποίητο ποντιακό μαντί με γέμιση κιμά, σάλτσα γιαουρτιού και καπνιστή πάπρικα, πανσετάκια Κρήτης καπνιστά στη σχάρα με πατάτες και μπεκρή μεζέ με χοιρινό, αρνί, μοσχάρι στο πήλινο.

Δυόσμος
Λεωφ. Φρεαττύδος 42Α, Πειραιάς, 210 4611335

Φλογέρες γεμισμένες με φέτα της Χήρας, πασπαλισμένες με μέλι και παπαρουνόσπορο, αλλά και κόκορας με χυλοπίτες, σιγομαγειρεμένος στη γάστρα με ντοματένια σάλτσα που σερβίρεται με μυζήθρα σε οικείο περιβάλλον, σαν ήρθατε φιλοξενούμενοι στο αρχοντόσπιτο της θείας σας.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Δυόσμος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μήπως
Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, 210 4616850

Παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που σερβίρει «δυνατό» σαγανάκι τυριών στον φούρνο με αυγό μάτι και σουτζούκι, λαχματζούν πικάντικο. Την παρέλαση πρωτεΐνης ενισχύουν το λαχταριστό βουναλάκι από πανσετάκια ψημένα στην πυρά και στεφανωμένα με καραμελωμένο κρεμμύδι που ακομπανιάρουν ντομάτα και πίτα.

Αλαργινό Ρακάδικο
Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, 210 9602740

Κρασί και τσίπουρο συνοδεύουν μια μεγάλη ποικιλία μεζέδων με τυροπιτάρια Μήλου, σύγκλινο με ντομάτα, φέτα και αυγό και αφράτο μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά.

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ