Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Σεϋχέλλες
0

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο, 211 1834789

Θα πας για να φας τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που θα τα παραγγείλεις. Η εύγευστη ρεβιθάδα που ο σεφ συνδυάζει με χταπόδι και οι ευωδιαστοί γιαουρτοκεφτέδες με μπόλικο δυόσμο είναι δύο μόνο παραδείγματα της διαλεχτής κουζίνας τους. Επίσης, έχει διαλεχτά τυριά από όλη την Ελλάδα.

Αποστακτήριο
Αγίων Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία, 210 6207126

Νόστιμοι, κλασικοί μεζέδες, με άρωμα ελληνικό και σπιτική φροντίδα. Στην κουζίνα πρωταγωνιστούν πρώτες ύλες από βιολογικές καλλιέργειες αλλά και από το ιδιωτικό μποστάνι της οικογένειας.

Δράμι
Λαοδίκης 22, Γλυφάδα, 210 8944959

Μεγάλες, νόστιμες μερίδες, με πίτα μουσακά, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστή μελιτζάνα, πατάτες τηγανισμένες με τη φλούδα τους. Αν είσαι στην περιοχή, ιδανική οικονομική λύση.

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607

Σε όποιο από τα μαγαζιά της αλυσίδας και αν πας, θα βρεις καλό φαγητό και προσιτό. Κεφτεδάκια µε δυόσµο και πατάτες τηγανητές µε φρέσκο µοσχαρίσιο και χοιρινό κιµά, «ρουµελιώτικο» µαριναρισµένο χοιρινό, ψιλοκοµµένο στα κάρβουνα, µε ψητή ντοµάτα πάνω σε κυπριακή πίτα.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τζίτζικας & Μέρμηγκας

Ριφιφί
Εμμανουήλ Μπενάκη 69, Εξάρχεια, 210 3300237

Με 10 χρόνια ιστορίας, θεωρείται πλέον κλασικό για την περιοχή, έχοντας εστιάσει στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες γεύσεις και παραδοσιακά υλικά, από την Κρήτη μέχρι τις Πρέσπες.

Ροδάκινο
Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, 210 3411302

Ένα μικρός χώρος στην περιοχή ανάμεσα σε Γκάζι και Πετράλωνα, που σου δίνει αφορμή να το επισκεφτείς όλες τις ώρες. Σερβίρει από ντολμαδάκια με γιαούρτι μέχρι χοιρινό με λαχανικά και κονιάκ.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 211 0121426

Άφθονο τσίπουρο και ρεμπέτικη μουσική συνοδεύουν τους καλοφτιαγμένους μεζέδες. Παστουρμαδοπιτάκια για μερακλήδες και αυγό σαγανάκι με τυριά.

Πλατεία Θεάτρου
Πλατεία Θεάτρου 14, κέντρο

Αύρα παλιάς Αθήνας. Ενδιαφέροντα πιάτα, όπως καγιανάς με αυγό ποσέ, λαχανοντολμάδες με ριζότο αρνιού και αυγολέμονο, φάβα με χοιρινό λουκάνικο, πορτοκάλι και σταμναγκάθι.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, 210 3254184

Ένας παραδοσιακός χώρος που δικαίως υπερηφανεύεται για τους καλοφτιαγμένους μεζέδες του. Απλοί, νόστιμοι, διαθέτουν μια εντυπωσιακή καθαρότητα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις μια τηγανιά καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές ή σουτζούκι καραμανλίδικο με αυγά μάτια και, φυσικά, επιλογή από τα θαυμάσια αλλαντικά τους.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα. 

Μπούσουλας
Σάμου 16 & Ζανέττου, Καμίνια, 210 4818171

Η «πυξίδα» στο μενού δείχνει θαλασσινούς και στεριανούς μεζέδες για μερακλήδες σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Παραδοσιακή μυκονιάτικη πίτα με τυροβολιά, σαγανάκι με σουτζούκι πικάντικο, λαδοτύρι και στην κορυφή χρυσαφένιο αυγό μάτι και μαμαδίστικα μπιφτεκάκια ψημένα ιδανικά στη σχάρα με χειροποίητες τραγανές τηγανητές πατάτες.

Ρακαδημία
Αγ. Λαύρας 9 & Αγ. Κων/νου 4, Αιγάλεω, 210 5909809

Κρατάει σταθερή τη συνταγή της επιτυχίας. Σερβίρει χειροποίητο ποντιακό μαντί με γέμιση κιμά, σάλτσα γιαουρτιού και καπνιστή πάπρικα, πανσετάκια Κρήτης καπνιστά στη σχάρα με πατάτες και μπεκρή μεζέ με χοιρινό, αρνί, μοσχάρι στο πήλινο.

Δυόσμος
Λεωφ. Φρεαττύδος 42Α, Πειραιάς, 210 4611335

Φλογέρες γεμισμένες με φέτα της Χήρας, πασπαλισμένες με μέλι και παπαρουνόσπορο, αλλά και κόκορας με χυλοπίτες, σιγομαγειρεμένος στη γάστρα με ντοματένια σάλτσα που σερβίρεται με μυζήθρα σε οικείο περιβάλλον, σαν ήρθατε φιλοξενούμενοι στο αρχοντόσπιτο της θείας σας.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Δυόσμος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μήπως
Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, 210 4616850

Παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που σερβίρει «δυνατό» σαγανάκι τυριών στον φούρνο με αυγό μάτι και σουτζούκι, λαχματζούν πικάντικο. Την παρέλαση πρωτεΐνης ενισχύουν το λαχταριστό βουναλάκι από πανσετάκια ψημένα στην πυρά και στεφανωμένα με καραμελωμένο κρεμμύδι που ακομπανιάρουν ντομάτα και πίτα.

Αλαργινό Ρακάδικο
Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, 210 9602740

Κρασί και τσίπουρο συνοδεύουν μια μεγάλη ποικιλία μεζέδων με τυροπιτάρια Μήλου, σύγκλινο με ντομάτα, φέτα και αυγό και αφράτο μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά.

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ