Final 4 Euroleague LIVE

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Σεϋχέλλες
0

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο, 211 1834789

Θα πας για να φας τον καλύτερο κοκκινιστό βουβαλίσιο καβουρμά με παπαρδέλες και γαλομυζήθρα. Όλα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα που θα τα παραγγείλεις. Η εύγευστη ρεβιθάδα που ο σεφ συνδυάζει με χταπόδι και οι ευωδιαστοί γιαουρτοκεφτέδες με μπόλικο δυόσμο είναι δύο μόνο παραδείγματα της διαλεχτής κουζίνας τους. Επίσης, έχει διαλεχτά τυριά από όλη την Ελλάδα.

Αποστακτήριο
Αγίων Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία, 210 6207126

Νόστιμοι, κλασικοί μεζέδες, με άρωμα ελληνικό και σπιτική φροντίδα. Στην κουζίνα πρωταγωνιστούν πρώτες ύλες από βιολογικές καλλιέργειες αλλά και από το ιδιωτικό μποστάνι της οικογένειας.

Δράμι
Λαοδίκης 22, Γλυφάδα, 210 8944959

Μεγάλες, νόστιμες μερίδες, με πίτα μουσακά, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστή μελιτζάνα, πατάτες τηγανισμένες με τη φλούδα τους. Αν είσαι στην περιοχή, ιδανική οικονομική λύση.

Τζίτζικας & Μέρμηγκας
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607

Σε όποιο από τα μαγαζιά της αλυσίδας και αν πας, θα βρεις καλό φαγητό και προσιτό. Κεφτεδάκια µε δυόσµο και πατάτες τηγανητές µε φρέσκο µοσχαρίσιο και χοιρινό κιµά, «ρουµελιώτικο» µαριναρισµένο χοιρινό, ψιλοκοµµένο στα κάρβουνα, µε ψητή ντοµάτα πάνω σε κυπριακή πίτα.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τζίτζικας & Μέρμηγκας

Ριφιφί
Εμμανουήλ Μπενάκη 69, Εξάρχεια, 210 3300237

Με 10 χρόνια ιστορίας, θεωρείται πλέον κλασικό για την περιοχή, έχοντας εστιάσει στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες γεύσεις και παραδοσιακά υλικά, από την Κρήτη μέχρι τις Πρέσπες.

Ροδάκινο
Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, 210 3411302

Ένα μικρός χώρος στην περιοχή ανάμεσα σε Γκάζι και Πετράλωνα, που σου δίνει αφορμή να το επισκεφτείς όλες τις ώρες. Σερβίρει από ντολμαδάκια με γιαούρτι μέχρι χοιρινό με λαχανικά και κονιάκ.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 211 0121426

Άφθονο τσίπουρο και ρεμπέτικη μουσική συνοδεύουν τους καλοφτιαγμένους μεζέδες. Παστουρμαδοπιτάκια για μερακλήδες και αυγό σαγανάκι με τυριά.

Πλατεία Θεάτρου
Πλατεία Θεάτρου 14, κέντρο

Αύρα παλιάς Αθήνας. Ενδιαφέροντα πιάτα, όπως καγιανάς με αυγό ποσέ, λαχανοντολμάδες με ριζότο αρνιού και αυγολέμονο, φάβα με χοιρινό λουκάνικο, πορτοκάλι και σταμναγκάθι.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, 210 3254184

Ένας παραδοσιακός χώρος που δικαίως υπερηφανεύεται για τους καλοφτιαγμένους μεζέδες του. Απλοί, νόστιμοι, διαθέτουν μια εντυπωσιακή καθαρότητα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις μια τηγανιά καβουρμά βοδινό με πατάτες και πιπεριές ή σουτζούκι καραμανλίδικο με αυγά μάτια και, φυσικά, επιλογή από τα θαυμάσια αλλαντικά τους.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα. 

Μπούσουλας
Σάμου 16 & Ζανέττου, Καμίνια, 210 4818171

Η «πυξίδα» στο μενού δείχνει θαλασσινούς και στεριανούς μεζέδες για μερακλήδες σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον. Παραδοσιακή μυκονιάτικη πίτα με τυροβολιά, σαγανάκι με σουτζούκι πικάντικο, λαδοτύρι και στην κορυφή χρυσαφένιο αυγό μάτι και μαμαδίστικα μπιφτεκάκια ψημένα ιδανικά στη σχάρα με χειροποίητες τραγανές τηγανητές πατάτες.

Ρακαδημία
Αγ. Λαύρας 9 & Αγ. Κων/νου 4, Αιγάλεω, 210 5909809

Κρατάει σταθερή τη συνταγή της επιτυχίας. Σερβίρει χειροποίητο ποντιακό μαντί με γέμιση κιμά, σάλτσα γιαουρτιού και καπνιστή πάπρικα, πανσετάκια Κρήτης καπνιστά στη σχάρα με πατάτες και μπεκρή μεζέ με χοιρινό, αρνί, μοσχάρι στο πήλινο.

Δυόσμος
Λεωφ. Φρεαττύδος 42Α, Πειραιάς, 210 4611335

Φλογέρες γεμισμένες με φέτα της Χήρας, πασπαλισμένες με μέλι και παπαρουνόσπορο, αλλά και κόκορας με χυλοπίτες, σιγομαγειρεμένος στη γάστρα με ντοματένια σάλτσα που σερβίρεται με μυζήθρα σε οικείο περιβάλλον, σαν ήρθατε φιλοξενούμενοι στο αρχοντόσπιτο της θείας σας.

Τα 15 καλύτερα και φθηνότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας Facebook Twitter
Δυόσμος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μήπως
Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, 210 4616850

Παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που σερβίρει «δυνατό» σαγανάκι τυριών στον φούρνο με αυγό μάτι και σουτζούκι, λαχματζούν πικάντικο. Την παρέλαση πρωτεΐνης ενισχύουν το λαχταριστό βουναλάκι από πανσετάκια ψημένα στην πυρά και στεφανωμένα με καραμελωμένο κρεμμύδι που ακομπανιάρουν ντομάτα και πίτα.

Αλαργινό Ρακάδικο
Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη, 210 9602740

Κρασί και τσίπουρο συνοδεύουν μια μεγάλη ποικιλία μεζέδων με τυροπιτάρια Μήλου, σύγκλινο με ντομάτα, φέτα και αυγό και αφράτο μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά.

Γεύση
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ