Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε)

Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
2

Not Just Falafel
Ρόμβης 16, 210 3211393, €3-5

Ο κατάλογός του, εκτός από φαλάφελ, περιλαμβάνει kibbe και sis taouk (δηλαδή κοτόπουλο σουβλάκι). Οι τιμές των φαλάφελ με χούμους, ταχίνι ή γιαούρτι με δυόσμο και καυτερή σάλτσα κυμαίνονται από 3 ως 3,50 ευρώ. Το kibbe στοιχίζει 4-4,5 ευρώ. Οικονομικά και το fatus και το ταμπουλέ.

Falafellas
Αιόλου 51, 210 3239809, €2,80-5

Το μαγαζί της Αιόλου με τη μόνιμη ουρά από κόσμο. Το μικρό στοιχίζει 2,80 ευρώ και το μεγάλο 3,80. Με μελιτζάνα, ταχίνι και γιαούρτι. Έχει όμως και κεφτεδάκια σε πίτα (συν ένα ευρώ) και σαλάτες με 2,80 ευρώ.

Sumsum
Σόλωνος 86, 210 3642804, €2,50-8

Το μεσαίο φαλάφελ στοιχίζει 2,50 ευρώ, το μεγάλο μέχρι 3,50 και 6 ευρώ το σκεπαστό. Εδώ έχεις επιλογές που δεν συναντάς αλλού. Ξεχωρίζει το λαχματζούν με ρόδι (5 ευρώ). Τα χορτοφαγικά σερβίρονται με μουταμπάλ, τα κρεατικά με χούμους ή πουρέ ψητής μελιτζάνας, τηγανητές πατάτες ή πλιγούρι και κοστίζουν μέχρι 7,50 ευρώ.

Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Falafel Mohammad Ali
Λιοσίων 5, 210 5201839, €1,20-5

Από τα πιο φθηνά φαλάφελ του κέντρου, με άριστο value for money. Αυθεντικό φαλάφελ (με τηγανητές πατάτες ως επιλογή). Το καυτερό ενδείκνυται. Τα 8 σκέτα φαλάφελ με ταχίνι στοιχίζουν μόνο 2 ευρώ. Επίσης: κοτόπουλο, κεμπάμπ και kibbe σε πίτα.

Falafel Abu Milad
Λιοσίων 1, 210 5224880, €1,20-6

Εξαιρετικό φαλάφελ, αυθεντικό, στο μαγαζί του Ali, που φημίζεται επίσης για τα συκωτάκια κοτόπουλου. Η κόκκινη σάλτσα του είναι φωτιά. Με 6 ευρώ παίρνεις τις μεγάλες, πλούσιες μερίδες του.

Raja Jee 'Η Malik Jee
Σοφοκλέους 47, 210 3245272, €1,80-6

Ίσως το πιο παλιό του κέντρου, με άλλο ιδιοκτήτη και με διαφορετικό όνομα απ' ό,τι στο ξεκίνημά του. Πλέον λέγεται Malik Jee, οι τιμές και η ποιότητα, όμως, παραμένουν οι ίδιες. Με 2 ευρώ βάζεις πατάτες μέσα στο φαλάφελ, ενώ έχει πίτα με αρνί ή κοτόπουλο με 2,20 ευρώ.

Folia
Ανδρέα Μεταξά 9, Εξάρχεια, 210 3803840, €5-12

Ή αλλιώς «στου Ρέζα». Ο συμπαθής Αφγανός έφερε το φαλάφελ στα Εξάρχεια κι έκανε ένα ζεστό μεζεδοπωλείο με προσιτές τιμές και παραδοσιακά αφγανικά πιάτα, όπως τα μαντού, κουκού (πατατοκεφτέδες), σαλάτα ουλοβιέ με βραστά λαχανικά και μαγιονέζα και, φυσικά, το λιβανέζικο φαλάφελ με 1,80 ευρώ.

Falafel House
Αθηνάς 23, 210 3234183, €2,80-3,50

Ορίτζιναλ φαλάφελ (2,80 ευρώ) και τέσσερα ακόμη διαφορετικά εξωτικά τυλιχτά: mexican με λατινική νότα στην πικάντικη σάλτσα του, σοταρισμένες πιπεριές και μπαμπαγκανούς με μελιτζάνα (3 ευρώ). Τις ίδιες γεύσεις τις βρίσκεις και στα 4 φαλάφελ (3,50 ευρώ). Επίσης, σαλάτες σε τίμιες τιμές.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Γεύση / Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Μετά από πολλές μετακινήσεις, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μετέφερε την τρατορία του στα σύνορα Κουκακίου και Πετραλώνων και σε μια χαμηλών τόνων πλατεία. Συνεχίζει να σερβίρει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο μενού του, υπενθυμίζoντάς μας ότι το πεκορίνο δεν υπάρχει για να μπαίνει παντού και ότι η αματριτσιάνα φτιάχνεται με μπουκατίνι και μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ