Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε)

Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
2

Not Just Falafel
Ρόμβης 16, 210 3211393, €3-5

Ο κατάλογός του, εκτός από φαλάφελ, περιλαμβάνει kibbe και sis taouk (δηλαδή κοτόπουλο σουβλάκι). Οι τιμές των φαλάφελ με χούμους, ταχίνι ή γιαούρτι με δυόσμο και καυτερή σάλτσα κυμαίνονται από 3 ως 3,50 ευρώ. Το kibbe στοιχίζει 4-4,5 ευρώ. Οικονομικά και το fatus και το ταμπουλέ.

Falafellas
Αιόλου 51, 210 3239809, €2,80-5

Το μαγαζί της Αιόλου με τη μόνιμη ουρά από κόσμο. Το μικρό στοιχίζει 2,80 ευρώ και το μεγάλο 3,80. Με μελιτζάνα, ταχίνι και γιαούρτι. Έχει όμως και κεφτεδάκια σε πίτα (συν ένα ευρώ) και σαλάτες με 2,80 ευρώ.

Sumsum
Σόλωνος 86, 210 3642804, €2,50-8

Το μεσαίο φαλάφελ στοιχίζει 2,50 ευρώ, το μεγάλο μέχρι 3,50 και 6 ευρώ το σκεπαστό. Εδώ έχεις επιλογές που δεν συναντάς αλλού. Ξεχωρίζει το λαχματζούν με ρόδι (5 ευρώ). Τα χορτοφαγικά σερβίρονται με μουταμπάλ, τα κρεατικά με χούμους ή πουρέ ψητής μελιτζάνας, τηγανητές πατάτες ή πλιγούρι και κοστίζουν μέχρι 7,50 ευρώ.

Οδηγος για τα καλύτερα και φθηνότερα Φαλάφελ της Αθήνας (και όλα τα εξωτικά τυλιχτά που αγαπάμε) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Falafel Mohammad Ali
Λιοσίων 5, 210 5201839, €1,20-5

Από τα πιο φθηνά φαλάφελ του κέντρου, με άριστο value for money. Αυθεντικό φαλάφελ (με τηγανητές πατάτες ως επιλογή). Το καυτερό ενδείκνυται. Τα 8 σκέτα φαλάφελ με ταχίνι στοιχίζουν μόνο 2 ευρώ. Επίσης: κοτόπουλο, κεμπάμπ και kibbe σε πίτα.

Falafel Abu Milad
Λιοσίων 1, 210 5224880, €1,20-6

Εξαιρετικό φαλάφελ, αυθεντικό, στο μαγαζί του Ali, που φημίζεται επίσης για τα συκωτάκια κοτόπουλου. Η κόκκινη σάλτσα του είναι φωτιά. Με 6 ευρώ παίρνεις τις μεγάλες, πλούσιες μερίδες του.

Raja Jee 'Η Malik Jee
Σοφοκλέους 47, 210 3245272, €1,80-6

Ίσως το πιο παλιό του κέντρου, με άλλο ιδιοκτήτη και με διαφορετικό όνομα απ' ό,τι στο ξεκίνημά του. Πλέον λέγεται Malik Jee, οι τιμές και η ποιότητα, όμως, παραμένουν οι ίδιες. Με 2 ευρώ βάζεις πατάτες μέσα στο φαλάφελ, ενώ έχει πίτα με αρνί ή κοτόπουλο με 2,20 ευρώ.

Folia
Ανδρέα Μεταξά 9, Εξάρχεια, 210 3803840, €5-12

Ή αλλιώς «στου Ρέζα». Ο συμπαθής Αφγανός έφερε το φαλάφελ στα Εξάρχεια κι έκανε ένα ζεστό μεζεδοπωλείο με προσιτές τιμές και παραδοσιακά αφγανικά πιάτα, όπως τα μαντού, κουκού (πατατοκεφτέδες), σαλάτα ουλοβιέ με βραστά λαχανικά και μαγιονέζα και, φυσικά, το λιβανέζικο φαλάφελ με 1,80 ευρώ.

Falafel House
Αθηνάς 23, 210 3234183, €2,80-3,50

Ορίτζιναλ φαλάφελ (2,80 ευρώ) και τέσσερα ακόμη διαφορετικά εξωτικά τυλιχτά: mexican με λατινική νότα στην πικάντικη σάλτσα του, σοταρισμένες πιπεριές και μπαμπαγκανούς με μελιτζάνα (3 ευρώ). Τις ίδιες γεύσεις τις βρίσκεις και στα 4 φαλάφελ (3,50 ευρώ). Επίσης, σαλάτες σε τίμιες τιμές.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ