Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Κλασικό χοιρινό καλαμάκι
3

Θανάσης
Μητροπόλεως, 210 3244705, Μοναστηράκι

Το all time classic στο τυλιχτό σουβλάκι με μπιφτέκι (αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε κεμπάπ) στα κάρβουνα, που δεν χάνει ποτέ την αίγλη του. Σημείο αναφοράς για όλα τα σύγχρονα κεμπαπτζίδικα.

Μπαϊρακτάρης
Πλ. Μοναστηρακίου 2, 210 3216969

Ένα κλασικό κεμπαπτζίδικο με μεγάλη ιστορία και αναφορές ακόμη και στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού έχει φιλοξενήσει πολλούς

Κυρ Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9886644

Μια πολύ καλή παρουσία από τη νέα γενιά των κεμπαπτζίδικων με όλα όσα περιμένεις να δεις τόσο στο μενού όσο και στον χώρο: από σαγανάκι με σουτζούκι και παστουρμά έως «σούβλες» με χοιρινό, κοτόπουλο και μπιφτέκι.

Αγοραστός Πολίτικη Κουζίνα
Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι

Ένας έμπειρος εστιάτορας έστησε ένα μαγαζί με κλασικά πολίτικα πιάτα και τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στις γεύσεις όσο και στις τιμές. Διστικλί ζυμωμένο με φιστίκι και κασέρι, καϊσερλί με κασέρι και κιμά από αρνί και μοσχάρι και τυροκαυτερή χειροποίητη.

Ο Καλύβας Σουβλάκι & Σχάρα
Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 210 9231257

Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον πεζόδρομο της Ολυμπίου, στο Κουκάκι, με καλές και νόστιμες μερίδες από κρεατικά και όχι μόνο. Ψητό συκώτι, εξοχικό, κοντοσούβλι και άλλα της ώρας.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Άρης Βράκας

Χασάπικο Π&Κ
Βίτσι 4, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Δύο σε συσκευασία ενός, χασάπικο και ψητοπωλείο, κάτι που θυμίζει άλλες εποχές. Εξαιρετική ποιότητα από κρέατα κομμένα όλα στο χέρι, μέσα στο μαγαζί. Αντί για γύρο, προτείνει ψιλοκομμένο χοιρινό μπριζολάκι για τέλειο τυλιχτό.


Ο Κώστας
Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, 210 3228502

Με μια παράδοση που πάει πίσω στο 1950, τα σουβλάκια του Κώστα έχουν χορτάσει πολλές γενιές πεινασμένων Αθηναίων. Από τον παππού που ξεκίνησε την παράδοση έως τον εγγονό, τον σημερινό ιδιοκτήτη, το μυστικό φαίνεται πως βρίσκεται στην αναζήτηση της καλής ποιότητας.


Λότζα
Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη, 210 9950057

Ένα παλιό καφενείο που μεταμορφώθηκε σε έναν χαριτωμένο χώρο με χαρούμενα χρώματα και μεγάλη, πράσινη αυλή φτιάχνει σουβλάκια και τηρεί με ευλάβεια τους βασικούς κανόνες: ποιότητα στις πρώτες ύλες, προσεγμένη παρασκευή και καλό σέρβις.


Ντερλικατέσεν
Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, 210 3630284

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έπιασε καλό πόστο και στην Αθήνα, φτιάχνοντας νόστιμα σουβλάκια κάθε είδους και σύστασης με ένα μοντέρνο άγγιγμα. Κλασικές πίτες αλλά και τορτίγιες τυλιχτές γύρω από χοιρινό, κοτόπουλο, μπριζολάκια, μπιφτέκι.


Μπαρμπαδήμος
Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι, 210 5757800

Ξεκίνησε από το Πασαλιμάνι και τώρα έχει εστιατόρια στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στον Κορυδαλλό. Κεμπάπ ζουμερό, παστουρμάς, σουτζούκι, χοιρινό και κοτόπουλο καλομαριναρισμένο.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Kalamaki Square
Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο όπου μπορείς να φας από καλαμάκι έως μπέργκερ και από παστουρμαδοπιτάκια έως κότσι χοιρινό.


Meatropoleos 3
Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 210 3241805

Ένα ψητοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας που έχει κερδίσει τις προτιμήσεις τόσο των περαστικών όσο και των τακτικών της περιοχής. Τάρτα με πράσο και χοιρινό, μπέργκερ και καλαμάκια ή τυλιχτά.


Λευτέρης
Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, 210 9310341

Με ιστορία που υπερβαίνει τα 60 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, το σουβλάκι «Λευτέρης» συνεχίζει, με τα παιδιά του ιδρυτή να έχουν τώρα τον λόγο. «Σκληροπυρηνική» ιδεολογία για το σουβλάκι, με καθαρό κρέας, μόνο ντομάτα - κρεμμύδι και πίτα αλάδωτη. Με κατάστημα και στην Αργυρούπολη.


Μαντάμ Σουσού
Μαρασλή 27, Κολωνάκι, 210 7213306

Μοντέρνο σουβλατζίδικο με σύγχρονο σχεδιασμό, αλλά με απολύτως παραδοσιακή άποψη για το σουβλάκι: σχάρα, καλό κρέας και φρέσκα υλικά. Καλαμάκι από μοσχαράκι γάλακτος, μπούτι κοτοπουλένιο, με χαλούμι, με λαχανικά ή κεμπάπ, με ζυμωτό ψωμάκι ψημένο στη σχάρα ή μέσα σε αλάδωτη πίτα.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Έλβις


Έλβις
Πλαταιών 29 & Λεωνίδου, Κεραμεικός, 210 3455836

Έκανε όνομα στον Κεραμεικό ως εναλλακτικό και ποιοτικό σουβλατζίδικο, αλλά τώρα βρίσκεται και στο Παγκράτι. Όλα στα κάρβουνα, ευμεγέθη καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, πανσετάκια και λουκάνικα. Πιτούλες για συνοδευτικό, όχι για τύλιγμα, και πατάτες τηγανητές κέρασμα.


Ο Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, 6972 340342

Κεμπάπ στη σχάρα, ζουμερά μπιφτέκια, νοστιμότατα χοιρινά μπριζολάκια που σερβίρονται με στρογγυλές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και συνδυάζονται καλά με πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, αρμυρίκια, σπιτικά ντολμαδάκια, παστουρμάς. Ένα μαγαζί στο Γκάζι που έχει γίνει κλασικό.


Κώστας
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3232971

Χοιρινό καλαμάκι και μπιφτέκι με κόκκινη καυτερή σάλτσα (και γλυκιά και μέτρια), πατέντα του μαγαζιού. Από το 1946, παραδοσιακό, straight με ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες (φάουλ – παλιότερα η πατάτα δεν «έπαιζε» μέσα στο σουβλάκι). Με προσοχή όταν το τρως, γιατί η σάλτσα λερώνει.


Γιώργος-Μάνος
Θεμιστοκλέους 39 & Κωλέττη, 210 3815442

Καλαμάκια, γύρος αλλά και κοντοσούβλι σε πίτα, από τα πιο ιδιαίτερα σουβλάκια του κέντρου και μία από τις σταθερές αξίες των Εξαρχείων (τώρα που δεν υπάρχει πια ο Κάβουρας).


Λειβαδιά
Γλάδστωνος 9, πλ. Κάνιγγος, 210 3832413

Κλασικό χοιρινό καλαμάκι και γύρος σε πίτα σε ένα μαγαζί στην πλατεία Κάνιγγος με ιστορία 50 χρόνων που έχει ταΐσει γενιές και γενιές φοιτητών. Ξεκίνησε στο γωνιακό μαγαζί δίπλα στον «Μίμη» (με τα γυαλιά) και σήμερα έχει μεταφερθεί σε πιο μεγάλο και άνετο χώρο, ακριβώς απέναντι.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Λευτέρης ο Πολίτης
Σατωβριάνδου 20, πίσω από το Hondos στην Ομόνοια, 210 5225676

Μόνο κεμπάπ «αντρικό», καυτερό, με ντομάτα, κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι και έξτρα καυτερή πιπεριά για όποιον αντέχει. Χωρίς πατάτες. Κλασικό και απαράλλαχτο εδώ και δεκαετίες.


Ταχυφαγείον Ελληνικόν
Κολοκοτρώνη 39, 210 3312138

Σάντουιτς με μπιφτέκι, χοιρινό καλαμάκι ή με ρεβιθοκεφτέ και μαρούλι, ντομάτα, ψιλικομμένο μαϊντανό και διάφορες σάλτσες (με ταχίνι, κόκκινη καυτερή, γιαουρτιού και σπέσιαλ σος μουστάρδα-μαγιονέζα).


Tomas
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, 210 9015981

Καλοψημένο αρμένικο κεμπάπ (αρνίσιο, κοτόπουλου) σε πίτα, με συνοδεία ποικιλίας από σαλάτες σε μπολάκια. 

Γεύση
3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Γεύση / Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Μετά από πολλές μετακινήσεις, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μετέφερε την τρατορία του στα σύνορα Κουκακίου και Πετραλώνων και σε μια χαμηλών τόνων πλατεία. Συνεχίζει να σερβίρει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο μενού του, υπενθυμίζoντάς μας ότι το πεκορίνο δεν υπάρχει για να μπαίνει παντού και ότι η αματριτσιάνα φτιάχνεται με μπουκατίνι και μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Εσοδεία 2022, μια χρονιά με ποιοτικές διαφοροποιήσεις

Γεύση / Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι απαντούν

Ζητήσαμε τις εκτιμήσεις αμπελουργών, οινολόγων και οινοποιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα κρασιά που θα πιούμε από την εσοδεία του 2022, σύμφωνα με τους καλλιεργητικούς παράγοντες και τα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ