Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Κλασικό χοιρινό καλαμάκι
3

Θανάσης
Μητροπόλεως, 210 3244705, Μοναστηράκι

Το all time classic στο τυλιχτό σουβλάκι με μπιφτέκι (αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε κεμπάπ) στα κάρβουνα, που δεν χάνει ποτέ την αίγλη του. Σημείο αναφοράς για όλα τα σύγχρονα κεμπαπτζίδικα.

Μπαϊρακτάρης
Πλ. Μοναστηρακίου 2, 210 3216969

Ένα κλασικό κεμπαπτζίδικο με μεγάλη ιστορία και αναφορές ακόμη και στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού έχει φιλοξενήσει πολλούς

Κυρ Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9886644

Μια πολύ καλή παρουσία από τη νέα γενιά των κεμπαπτζίδικων με όλα όσα περιμένεις να δεις τόσο στο μενού όσο και στον χώρο: από σαγανάκι με σουτζούκι και παστουρμά έως «σούβλες» με χοιρινό, κοτόπουλο και μπιφτέκι.

Αγοραστός Πολίτικη Κουζίνα
Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι

Ένας έμπειρος εστιάτορας έστησε ένα μαγαζί με κλασικά πολίτικα πιάτα και τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στις γεύσεις όσο και στις τιμές. Διστικλί ζυμωμένο με φιστίκι και κασέρι, καϊσερλί με κασέρι και κιμά από αρνί και μοσχάρι και τυροκαυτερή χειροποίητη.

Ο Καλύβας Σουβλάκι & Σχάρα
Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 210 9231257

Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον πεζόδρομο της Ολυμπίου, στο Κουκάκι, με καλές και νόστιμες μερίδες από κρεατικά και όχι μόνο. Ψητό συκώτι, εξοχικό, κοντοσούβλι και άλλα της ώρας.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Άρης Βράκας

Χασάπικο Π&Κ
Βίτσι 4, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Δύο σε συσκευασία ενός, χασάπικο και ψητοπωλείο, κάτι που θυμίζει άλλες εποχές. Εξαιρετική ποιότητα από κρέατα κομμένα όλα στο χέρι, μέσα στο μαγαζί. Αντί για γύρο, προτείνει ψιλοκομμένο χοιρινό μπριζολάκι για τέλειο τυλιχτό.


Ο Κώστας
Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, 210 3228502

Με μια παράδοση που πάει πίσω στο 1950, τα σουβλάκια του Κώστα έχουν χορτάσει πολλές γενιές πεινασμένων Αθηναίων. Από τον παππού που ξεκίνησε την παράδοση έως τον εγγονό, τον σημερινό ιδιοκτήτη, το μυστικό φαίνεται πως βρίσκεται στην αναζήτηση της καλής ποιότητας.


Λότζα
Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη, 210 9950057

Ένα παλιό καφενείο που μεταμορφώθηκε σε έναν χαριτωμένο χώρο με χαρούμενα χρώματα και μεγάλη, πράσινη αυλή φτιάχνει σουβλάκια και τηρεί με ευλάβεια τους βασικούς κανόνες: ποιότητα στις πρώτες ύλες, προσεγμένη παρασκευή και καλό σέρβις.


Ντερλικατέσεν
Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, 210 3630284

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έπιασε καλό πόστο και στην Αθήνα, φτιάχνοντας νόστιμα σουβλάκια κάθε είδους και σύστασης με ένα μοντέρνο άγγιγμα. Κλασικές πίτες αλλά και τορτίγιες τυλιχτές γύρω από χοιρινό, κοτόπουλο, μπριζολάκια, μπιφτέκι.


Μπαρμπαδήμος
Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι, 210 5757800

Ξεκίνησε από το Πασαλιμάνι και τώρα έχει εστιατόρια στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στον Κορυδαλλό. Κεμπάπ ζουμερό, παστουρμάς, σουτζούκι, χοιρινό και κοτόπουλο καλομαριναρισμένο.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Kalamaki Square
Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο όπου μπορείς να φας από καλαμάκι έως μπέργκερ και από παστουρμαδοπιτάκια έως κότσι χοιρινό.


Meatropoleos 3
Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 210 3241805

Ένα ψητοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας που έχει κερδίσει τις προτιμήσεις τόσο των περαστικών όσο και των τακτικών της περιοχής. Τάρτα με πράσο και χοιρινό, μπέργκερ και καλαμάκια ή τυλιχτά.


Λευτέρης
Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, 210 9310341

Με ιστορία που υπερβαίνει τα 60 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, το σουβλάκι «Λευτέρης» συνεχίζει, με τα παιδιά του ιδρυτή να έχουν τώρα τον λόγο. «Σκληροπυρηνική» ιδεολογία για το σουβλάκι, με καθαρό κρέας, μόνο ντομάτα - κρεμμύδι και πίτα αλάδωτη. Με κατάστημα και στην Αργυρούπολη.


Μαντάμ Σουσού
Μαρασλή 27, Κολωνάκι, 210 7213306

Μοντέρνο σουβλατζίδικο με σύγχρονο σχεδιασμό, αλλά με απολύτως παραδοσιακή άποψη για το σουβλάκι: σχάρα, καλό κρέας και φρέσκα υλικά. Καλαμάκι από μοσχαράκι γάλακτος, μπούτι κοτοπουλένιο, με χαλούμι, με λαχανικά ή κεμπάπ, με ζυμωτό ψωμάκι ψημένο στη σχάρα ή μέσα σε αλάδωτη πίτα.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Έλβις


Έλβις
Πλαταιών 29 & Λεωνίδου, Κεραμεικός, 210 3455836

Έκανε όνομα στον Κεραμεικό ως εναλλακτικό και ποιοτικό σουβλατζίδικο, αλλά τώρα βρίσκεται και στο Παγκράτι. Όλα στα κάρβουνα, ευμεγέθη καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, πανσετάκια και λουκάνικα. Πιτούλες για συνοδευτικό, όχι για τύλιγμα, και πατάτες τηγανητές κέρασμα.


Ο Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, 6972 340342

Κεμπάπ στη σχάρα, ζουμερά μπιφτέκια, νοστιμότατα χοιρινά μπριζολάκια που σερβίρονται με στρογγυλές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και συνδυάζονται καλά με πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, αρμυρίκια, σπιτικά ντολμαδάκια, παστουρμάς. Ένα μαγαζί στο Γκάζι που έχει γίνει κλασικό.


Κώστας
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3232971

Χοιρινό καλαμάκι και μπιφτέκι με κόκκινη καυτερή σάλτσα (και γλυκιά και μέτρια), πατέντα του μαγαζιού. Από το 1946, παραδοσιακό, straight με ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες (φάουλ – παλιότερα η πατάτα δεν «έπαιζε» μέσα στο σουβλάκι). Με προσοχή όταν το τρως, γιατί η σάλτσα λερώνει.


Γιώργος-Μάνος
Θεμιστοκλέους 39 & Κωλέττη, 210 3815442

Καλαμάκια, γύρος αλλά και κοντοσούβλι σε πίτα, από τα πιο ιδιαίτερα σουβλάκια του κέντρου και μία από τις σταθερές αξίες των Εξαρχείων (τώρα που δεν υπάρχει πια ο Κάβουρας).


Λειβαδιά
Γλάδστωνος 9, πλ. Κάνιγγος, 210 3832413

Κλασικό χοιρινό καλαμάκι και γύρος σε πίτα σε ένα μαγαζί στην πλατεία Κάνιγγος με ιστορία 50 χρόνων που έχει ταΐσει γενιές και γενιές φοιτητών. Ξεκίνησε στο γωνιακό μαγαζί δίπλα στον «Μίμη» (με τα γυαλιά) και σήμερα έχει μεταφερθεί σε πιο μεγάλο και άνετο χώρο, ακριβώς απέναντι.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Λευτέρης ο Πολίτης
Σατωβριάνδου 20, πίσω από το Hondos στην Ομόνοια, 210 5225676

Μόνο κεμπάπ «αντρικό», καυτερό, με ντομάτα, κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι και έξτρα καυτερή πιπεριά για όποιον αντέχει. Χωρίς πατάτες. Κλασικό και απαράλλαχτο εδώ και δεκαετίες.


Ταχυφαγείον Ελληνικόν
Κολοκοτρώνη 39, 210 3312138

Σάντουιτς με μπιφτέκι, χοιρινό καλαμάκι ή με ρεβιθοκεφτέ και μαρούλι, ντομάτα, ψιλικομμένο μαϊντανό και διάφορες σάλτσες (με ταχίνι, κόκκινη καυτερή, γιαουρτιού και σπέσιαλ σος μουστάρδα-μαγιονέζα).


Tomas
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, 210 9015981

Καλοψημένο αρμένικο κεμπάπ (αρνίσιο, κοτόπουλου) σε πίτα, με συνοδεία ποικιλίας από σαλάτες σε μπολάκια. 

Γεύση
3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ