Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα

Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα Facebook Twitter
Τριαντάφυλλος. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Τριαντάφυλλος
Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

Για καλοτηγανισμένο γαύρο εκεί θα πας. Μια μικρή ταβέρνα με τραπεζάκια στη στοά της οδού Λέκκα δίνει την καλύτερη αφορμή για τσιμπολόγημα με κατάλληλη ουζοποσία ή τσιπουροποσία. Σαρδέλα γεμιστή με μαϊντανό ψημένη στα κάρβουνα, τηγανητό θράψαλο, χόρτα και κολοκυθοκεφτέδες.

Αθερίνα
Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, 210 6200089

Την όρεξή σου θα ανοίξουν περισσότερο οι τιμές του μενού, που προσφέρει εξαιρετικά προσιτή ψαροφαγία. Από τα κάρβουνα βγαίνουν άψογα ψημένες και ζουμερές οι φιλεταρισμένες ασημένιες σαρδέλες που συνοδεύει ψιλοκομμένη ντομάτα. Πρώτης γραμμής είναι τα μύδια που ψήνονται στα κάρβουνα.

Το Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), πλ. Βικτωρίας, 210 8213776

Οι μυημένοι στους ψαρομεζέδες του είναι φανατικοί οπαδοί του. Χταπόδι ψητό με κάππαρη, άπαιχτο θράψαλο.

Σαρδελάκι
Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 211 4021195

Είναι από τα πρώτα μαγαζιά που έδωσαν μια διαφορετική εικόνα για τις ψαροταβέρνες. Γρήγορη εξυπηρέτηση, με τον δίσκο και τους κρύους μεζέδες να έρχονται στο τραπέζι για τσιμπολόγημα πριν βγουν τα μικρά ψαράκια από το τηγάνι. Ορεκτικά πιάτα με λακέρδα, τσιροσαλάτα και ταραμοσαλάτα θα δώσουν τη σκυτάλη στον «κολασμένο» φιλεταρισμένο τηγανητό γαύρο που τρώγεται με τη μία και στα τραγανά καλαμαράκια.

Tα 7 καλύτερα μέρη για φθηνό ψάρι και μεζέδες ούζου στην Αθήνα Facebook Twitter
Ε/Γ Ταξιδεύοντας. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368

Μια ψαροταβέρνα που έχει δέσει κάβο σε έναν μικρό δρόμο στο Κερατσίνι. Στο μενού φιγουράρουν από συμιακό γαριδάκι, γαύρο τηγανητό φιλεταρισμένο και χταπόδι στα κάρβουνα μέχρι μπάφες, σαργοί και μπαρμπουνάκια που βγαίνουν αριστοτεχνικά τηγανισμένα. Γεύσεις ξεκάθαρες, καλοφτιαγμένες. Ένα γλέντι των θαλασσινών γεύσεων σε χαλαρό περιβάλλον, με το μότο του μαγαζιού «τα πιο φρέσκα υπάρχουν μόνο στη θάλασσα» πάντα να επιβεβαιώνεται.

Η στοά
Θεμιστοκλέους 11, 210 3825961

Ουζερί-καφενές από τα πλέον κλασικά στο κέντρο της Αθήνας, με μακρά ιστορία. Μεγάλη ποικιλία σε κλασικούς ψαρομεζέδες. Θα πάρεις γεύση από χταποδάκι ψητό, χόρτα εποχής, μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά και σαρδελίτσες ψητές.

H Στροφή
Λεωφ. Ειρήνης 33, Πέραμα, 210 4416456

Θρυλικό και αγαπημένο μαγαζί στο Πέραμα με εκλεκτούς φρέσκους ψαρομεζέδες και σταθερή φανατική πελατεία. Το τηγάνι της Στροφής είναι ελαφρύ και θα δοκιμάσεις ωραίες κουτσομούρες, μπακαλιαράκια και ό,τι άλλο βγάζει η Ιχθυόσκαλα.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Γεύση / Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Μετά από πολλές μετακινήσεις, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μετέφερε την τρατορία του στα σύνορα Κουκακίου και Πετραλώνων και σε μια χαμηλών τόνων πλατεία. Συνεχίζει να σερβίρει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο μενού του, υπενθυμίζoντάς μας ότι το πεκορίνο δεν υπάρχει για να μπαίνει παντού και ότι η αματριτσιάνα φτιάχνεται με μπουκατίνι και μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Εσοδεία 2022, μια χρονιά με ποιοτικές διαφοροποιήσεις

Γεύση / Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι απαντούν

Ζητήσαμε τις εκτιμήσεις αμπελουργών, οινολόγων και οινοποιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα κρασιά που θα πιούμε από την εσοδεία του 2022, σύμφωνα με τους καλλιεργητικούς παράγοντες και τα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει πλέον ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

Γεύση / The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

H νέα άφιξη στην καρδιά του κέντρου της πόλης θέλει να είναι ένα casual bar-restaurant που να ανταποκρίνεται στο σήμερα, ένα δυναμικό concept που θα μας προσελκύει από το πρωί και θα μας περιμένει το βράδυ για να πιούμε κοκτέιλ-φόρο τιμής στο έργο του Vangelis και να χορέψουμε με ηλεκτρονικούς ήχους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ