ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα

Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
1

1.

Το Στέκι του Ηλία
Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, 210 3422407

Μια ταβέρνα στο Θησείο που ξεκίνησε πριν από τον Μεσοπόλεμο διατηρεί την παράδοση και αντιστέκεται στους μοντερνισμούς. Τα μαστόρικα ψημένα ζουμερά παϊδάκια του έχουν σουξέ. Όρεξη άσβεστη και χέρια λαδωμένα.

2.

Τέλης
Ευριπίδου 86, πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775

Εδώ και σαράντα χρόνια η επιτυχημένη συνταγή παραμένει ίδια. Μπριζολάκια, χωριάτικη σαλάτα, πατάτες και για τους θαρραλέους «καυτερό», δηλαδή ντομάτα, φέτα, καυτερή πιπεριά, όλα ψημένα στα κάρβουνα.

3.

Κορομηλάς
Ελ. Βενιζέλου 72, Αγία Παρασκευή, 210 6510496

Κλασικό στέκι με ιστορία πάνω από 60 χρόνια και ψητά στα κάρβουνα. Από τη σχάρα βγαίνουν κρεατικά και παϊδάκια, ζουμερά και τραγανά ταυτόχρονα, που αφήνουν γλύκα που δεν παίζεται.

4.

Τα φιλετάκια
Εθνάρχου Μακαρίου 126 & Δράμας, Δάφνη, 210 9730682

Τρελό σουξέ έχουν τα τρυφερά φιλετάκια του παραδοσιακού μαγαζιού που ξυπνάει αναμνήσεις από οικογενειακές εξόδους περασμένων εποχών. Η ποιότητα σταθερή και η φιλοξενία μεταφράζεται σε γιαούρτι και γλυκό κουταλιού κέρασμα για καλό κατευόδιο.

Τα καλύτερα και φτηνά μέρη για Κρέας στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

5.

Ρούμελη
Κωνσταντινουπόλεως 34 & Προύσσης, Βύρωνας, 210 7658347

Στην ίδια θέση από τη δεκαετία του 1930. Εδώ ξέρεις ότι θα γευτείς παϊδάκια με υπογραφή, από τα καλύτερα της Αθήνας, ψημένα στα κάρβουνα, στα οποία ο Νίκος επιμένει φανατικά, παρά το κόστος και την ταλαιπωρία που προκαλεί η «ζωντανή φωτιά» στην κουζίνα. Ακόμα, θα βρεις εξαιρετική σταβλίσια μπριζόλα, συκώτι, ζουμερά μπιφτέκια και φρεσκοκομμένη πατάτα.

6.

Ο Σπανός
Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, 210 8327381

Το ρεπερτόριο της κουζίνας σε κερδίζει. Εκτός από τα σουξεδιάρικα λεπτοκομμένα παϊδάκια, θα απολαύσεις προβατίνα, κοντοσούβλι με αρνίσια μπόλια και κοκορέτσι. Θα υποκύψεις και στους ευωδιαστούς κολοκυθοκεφτέδες και στη λευκαδίτικη λαδόπιτα.

7.

Ο Καλοφαγάς
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380

Οι μερακλήδες, κατόπιν παραγγελίας, μπορούν να προσφέρουν χαρά στον ουρανίσκο τους με παραδοσιακό φρυγαδέλι και συκώτι ψητό. Τα αριστοτεχνικά ψημένα αρνίσια παϊδάκια Αμφιλοχίας είμαι για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οι χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες, που μόλις έχουν βγει από το τηγάνι, είναι γλυκοφάγωτες.

8.

Τα Βλάχικα
Λ. Βάρης 35, Βάρη, 210 8956141

Στην ίδια θέση από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχει χαρακτηρίσει όλη την περιοχή, που ήταν από τους πρώτους προορισμούς φαγητού της Αττικής. Συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ήξεραν να κάνουν πάντα καλά, ψητό κρέας σε διάφορες παραλλαγές. Ατέλειωτος χορός νόστιμης πρωτεΐνης: γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, μποξάς, αρνάκι και γουρουνόπουλο στη σούβλα, παϊδάκια. Ό,τι και να φας, γλείφεις, στην κυριολεξία, τα δάχτυλά σου.

Γεύση
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια