WSJ: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει τα τούνελ της Χαμάς

WSJ: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένα σύστημα αγωγών που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει για να πλημμυρίσουν τα υπόγεια τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φέρεται να έχει εγκαταστήσει ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Το σύστημα αγωγών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, έχει σκοπό να αναγκάσει τη Χαμάς και συγκεκριμένα τα μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ να εγκαταλείψουν τα τούνελ, που σύμφωνα με το Ισραήλ τις χρησιμοποιούν ως φρούρια. 

Οι αγωγοί αυτοί θεωρητικά δίνουν στο Ισραήλ τη δυνατότητα να διοχετεύει χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κάθε ώρα και να πλημμυρίσει το περίπλοκο δίκτυο υπόγειων σηράγγων εντός εβδομάδων, κατά το δημοσίευμα. Ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αγωγών από τα μέσα Νοεμβρίου, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι. 

Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν και κατά πόσο το Ισραήλ εννοεί να προχωρήσει στην κίνηση αυτή προτού αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι. Η Χαμάς έχει αναφέρει πως αιχμάλωτοι βρίσκονται σε «ασφαλείς τοποθεσίες και σήραγγες».

Σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal, το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για το σχέδιο αυτό  τον περασμένο μήνα, αλλά δεν είναι σαφές αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα δώσει εντολή για την ενεργοποίησή του. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM