WSJ: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει τα τούνελ της Χαμάς

WSJ: Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένα σύστημα αγωγών που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει για να πλημμυρίσουν τα υπόγεια τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φέρεται να έχει εγκαταστήσει ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Το σύστημα αγωγών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, έχει σκοπό να αναγκάσει τη Χαμάς και συγκεκριμένα τα μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ να εγκαταλείψουν τα τούνελ, που σύμφωνα με το Ισραήλ τις χρησιμοποιούν ως φρούρια. 

Οι αγωγοί αυτοί θεωρητικά δίνουν στο Ισραήλ τη δυνατότητα να διοχετεύει χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κάθε ώρα και να πλημμυρίσει το περίπλοκο δίκτυο υπόγειων σηράγγων εντός εβδομάδων, κατά το δημοσίευμα. Ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αγωγών από τα μέσα Νοεμβρίου, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι. 

Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν και κατά πόσο το Ισραήλ εννοεί να προχωρήσει στην κίνηση αυτή προτού αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι. Η Χαμάς έχει αναφέρει πως αιχμάλωτοι βρίσκονται σε «ασφαλείς τοποθεσίες και σήραγγες».

Σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal, το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για το σχέδιο αυτό  τον περασμένο μήνα, αλλά δεν είναι σαφές αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα δώσει εντολή για την ενεργοποίησή του. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM