Προελαύνει και στη νότια Γάζα για τη Χαμάς ο ισραηλινός στρατός

Προελαύνει και στη νότια Γάζα για τη Χαμάς ο ισραηλινός στρατός Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ προελαύνουν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ συνεχίζεται η εκστρατεία για την εξάλειψη της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του θύλακα, δήλωσε ο Τζόναθαν Κόνρικους,  εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. 

«Δεν τους έχουμε νικήσει στρατιωτικά εντελώς στον βορρά, αλλά έχουμε σημειώσει καλές προόδους», δήλωσε ο Κόνρικους στο CNN, αναφερόμενος στη Χαμάς

«Είχαμε δηλώσει εξ αρχής στους Ισραηλινούς αμάχους και σε όποιον ακούει στον κόσμο ότι η μάχη κατά της Χαμάς δυστυχώς θα πάρει χρόνο», επεσήμανε. «Είναι μια δύσκολη επιχείρηση σε ένα δύσκολο πεδίο όπου μαχόμαστε εναντίον ενός πολύ αφοσιωμένου στρατού που δεν ενδιαφέρεται για τη θυσία αμάχων (προκειμένου να πετύχει) τον στρατιωτικό του σκοπό», κατήγγειλε ο Κόρνικους.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απέρριψε τις κατηγορίες οργανώσεων ότι ο στρατός δεν έδωσε στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν καταφύγει στο νότιο τμήμα της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας αρκετό χρόνο για να μεταβούν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να γλιτώσουν από τις επεκτεινόμενες επιθέσεις.

«Αν η Χαμάς μετακινούνταν εκτός των αστικών περιοχών και μας πολεμούσε εκεί, τότε φυσικά δεν θα επηρεαζόταν ο άμαχος πληθυσμός. Αλλά η Χαμάς δεν το έχει κάνει αυτό», δήλωσε ο Κόνρικους, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την παλαιστινιακή οργάνωση ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε αργότερα ότι 15.523 Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, εκ των οποίων 316 νεκροί και 664 τραυματίες "τις τελευταίες ώρες". Το εβδομήντα τοις εκατό των νεκρών ήταν γυναίκες και παιδιά, ανέφερε.  Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει αναφέρει επισήμως 1.200 νεκρούς. 

Δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για τη Χαμάς

Δεκάδες άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εκσκαφείς του Ισραήλ εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο ύψος της Χαν Γιούνις, δήλωσαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες στο AFP.

Ο 59χρονος Αμίν Αμπού Χόλα δήλωσε ότι τα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα έχουν πλέον εισέλθει "σε βάθος δύο χιλιομέτρων" στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στο χωριό αλ Καράρα, βορειοανατολικά της Χαν Γιούνις.

"Τα άρματα μάχης βρίσκονται πλέον στον δρόμο Σαλαχεντίν", που εκτείνεται από τη βόρεια ως τη νότια Λωρίδα της Γάζας, σημείωσε από την πλευρά του ο 34χρονος Μοάζ Μοχάμεντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM