Τζο Μπάιντεν: Ανέβαλε ταξίδι του μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Τζο Μπάιντεν: Ανέβαλε ταξίδι του μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ Facebook Twitter
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι που είχε για αύριο στο Τέξας, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος μετά την απόπειρα δολοφονίας, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως ο Τζό Μπάιντεν δεν θα ταξιδέψει αύριο στο Τέξας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο να μεταβεί στο Όστιν του Τέξας, λόγω της συμπλήρωσης 60 ετών από την ψήφιση του νόμου για τα πολιτικά δικαιώματα.

Ωστόσο αναμένεται σύντομα, να προβεί σε δηλώσεις μετά το αιματηρό περιστατικό σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του. Αναλυτικότερα, ο Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στις 20.00 απόψε (3:00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) από τον Λευκό Οίκο,  προκειμένου να επισημάνει την ανάγκη για ενότητα.

«Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή για οποιαδήποτε βία. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη σε όλα στηρίζουμε ως έθνος» ανέφερε, προσθέτοντας πως «θα μιλήσουμε εκτενέστερα απόψε». Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να μην κάνουν υποθέσεις» για τα κίνητρα ή την πολιτική τοποθέτησή του.

Σημειώνεται πως έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόπειρα σε βάρος του, ενώ με ανάρτησή του στα social media, καταδίκασε το συμβάν ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει χώρος για αυτού του είδους τη βία στην Αμερική».

«Έχω ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Είμαι ευγνώμων που ακούω ότι είναι ασφαλής και ότι είναι καλά. Προσεύχομαι γι' αυτόν και την οικογένειά του και για όλους όσοι βρίσκονταν στη συγκέντρωση, καθώς αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες», ανέφερε αρχικά η ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ.

«Η Τζιλ και εγώ είμαστε ευγνώμονες στις Μυστικές Υπηρεσίες που τον έφεραν σε ασφαλές μέρος. Δεν υπάρχει χώρος για αυτού του είδους τη βία στην Αμερική. Πρέπει να ενωθούμε ως ένα έθνος για να την καταδικάσουμε», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM