Τραμπ: «Θα υπάρξει ολική καταστροφή του Ιράν και όλα θα πάνε μια χαρά»

Τραμπ: «Θα υπάρξει ολική καταστροφή του Ιράν και όλα θα πάνε μια χαρά» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις για την «ολική καταστροφή του Ιράν».

«Σύντομα θα μάθετε τι θα συμβεί με το τελεσίγραφο για τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Θα υπάρξει ολική καταστροφή του Ιράν και όλα θα πάνε μια χαρά», είπε σε ισραηλινό κανάλι, ενώ παράλληλα, ο Λευκός Οίκος φέρεται να έχει ενημερώσει Ισραηλινούς αξιωματούχους πως μια πιθανή αμερικανική επιχείρηση για την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ ενδέχεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με μεταδόσεις από το Κανάλι 12, σε περίπτωση που το Ιράν δεν ανταποκριθεί στην προθεσμία των 48 ωρών που έχει τεθεί για το άνοιγμα των Στενών, υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σύγκρουσης, προκειμένου να δοθεί χρόνος για την υλοποίηση της εν λόγω επιχείρησης.

Το τελεσίγραφο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ, απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση οι ΗΠΑ θα αφανίσουν τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας στην Τεχεράνη.

«Εάν το Ιράν δεν ανοίξει πλήρως, χωρίς (να υφίσταται) απειλή, τα Στενά του Ορμούζ, εντός 48 ωρών από αυτό το χρονικό σημείο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πλήξουν και θα αφανίσουν τους διάφορους σταθμούς παραγωγής ενέργειας (στη χώρα), ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η απάντηση του Ιράν

Λίγη ώρα μετά το μήνυμα Τραμπ, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις απείλησαν με πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και μονάδες αφαλάτωσης στη Μέση Ανατολή, σε περίπτωση που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει τις απειλές του για καταστροφή των σταθμών παραγωγής ενέργειας στο Ιράν.

«Εάν οι εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας του Ιράν δεχθούν επίθεση από τον εχθρό, όλες οι υποδομές ενέργειας, τεχνολογίας πληροφοριών και αφαλάτωσης που ανήκουν στις ΗΠΑ και στο (ισραηλινό) καθεστώς στην περιοχή θα στοχοποιηθούν», δήλωσε εκπρόσωπος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM