Times: Το Πεντάγωνο έδωσε σιωπηρή έγκριση για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας εντός της Ρωσίας

Times: Το Πεντάγωνο έδωσε σιωπηρή έγκριση για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας κατά στόχων εντός της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε «σιωπηρή έγκριση» από τους Αμερικανούς για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας κατά στόχων εντός της Ρωσίας μιλούν οι βρετανικοί Times σε άρθρο με τίτλο «Το Πεντάγωνο έδωσε στην Ουκρανία το πράσινο φως για επιθέσεις με drone εντός Ρωσίας» (Pentagon gives Ukraine green light for drone strikes inside Russia).

Στο άρθρο αναφέρεται πως υπήρξαν νέα δεδομένα μετά τις πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων εναντίον κρίσιμων υποδομών του Κιέβου.

Σύμφωνα με τους Times από τον Οκτώβριο που άρχισαν οι καθημερινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, το Πεντάγωνο αναθεώρησε την εκτίμηση της απειλής του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής μεταξύ άλλων: 

«Το Πεντάγωνο έδωσε σιωπηρή έγκριση στις επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας κατά στόχων εντός της Ρωσίας μετά τα πολλαπλά πυραυλικά πλήγματα του προέδρου Πούτιν κατά κρίσιμων υποδομών του Κιέβου.

Από τον Οκτώβριο που ξεκίνησαν οι καθημερινές επιθέσεις κατά αμάχων, το Πεντάγωνο αναθεώρησε την αξιολόγηση της απειλής του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει νέες εκτιμήσεις σχετικά με το αν οι αποστολές όπλων στο Κίεβο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη στον εννεάμηνο πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με την Ουάσινγκτον να είναι πλέον πιθανότερο να προμηθεύσει το Κίεβο με όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς.

"Εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τους ίδιους υπολογισμούς κλιμάκωσης, αλλά ο φόβος της κλιμάκωσης έχει αλλάξει από την αρχή", δήλωσε στους Times αμερικανική αμυντική πηγή». 

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «δεν λένε στο Κίεβο να μην χτυπήσει». Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ουκρανία αποφασίζει πώς θα χρησιμοποιήσει τα δικά της όπλα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον επιμένει το Κίεβο να συμμορφώνεται με τις Συμβάσεις της Γενεύης και να ακολουθεί τους διεθνείς νόμους πολέμου. Αυτό συνεπάγεται απαγόρευση στόχευσης οικογενειών Ρώσων και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στην εκκαθάριση συγκεκριμένων ατόμων. Η Ουκρανία ακολουθεί αυτές τις οδηγίες, λέει η πηγή.

Νωρίτερα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη,  Βασίλι Νεμπένζια, προειδοποίησε τη Δύση για τις συνέπειες από την εκτόξευση ουκρανικών όπλων σε στόχους στη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM