Τι ομάδα είναι ο πάπας Λέων ΙΔ; - Τα retweets που τον «πρόδωσαν»

Τι ομάδα είναι ο πάπας Λέων ΙΔ; - Τα retweets που τον «πρόδωσαν» Facebook Twitter
Φωτ: ΕΠΑ, αρχείου
0

Ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ, ο πρώτος Αμερικανός που εκλέγεται Πάπας στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, φαίνεται πως πέρα από ιστορικό πρόσωπο, είναι και ένας άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό.

Η ιδέα ενός Πάπα που είναι φίλαθλος δεν είναι καινούργια. Ο πάπας Φραγκίσκος υποστήριζε την ποδοσφαιρική ομάδα Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή και μάλιστα είχε δεχθεί τους παίκτες της στο Βατικανό δύο φορές. Τώρα, με τον πάπα Λέων ΙΔ΄ το ενδιαφέρον στρέφεται σε ομάδες από το αμερικανικό πανόραμα.

Ο νέος Πάπας υποστηρίζει το πανεπιστήμιο Βιλανόβα στο μπάσκετ

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Βιλανόβα και είχε κάνει retweet μετά την κατάκτηση του τίτλου NCAA (Αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα) από την ομάδα μπάσκετ των ανδρών το 2016.

Έτσι, το NCAA δεν έχασε χρόνο και έσπευσε να αναδείξει τη σύνδεση του πανεπιστημίου με τον νέο ποντίφικα, κάνοντας αναρτήσεις στα social media. Παράλληλα, στο κάμπους του Βιλανόβα, οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούν συνεχώς από τότε που ανακοινώθηκε η εκλογή του Πρεβόστ.

Ακόμη, ο Σπάικ Λι, εμβληματικός σκηνοθέτης και μεγάλος υποστηρικτής των Νιου Γιορκ Νικς του NBA σχολίασε με ενθουσιασμό ότι η αγαπημένη του ομάδα μόλις κέρδισε «θείες ευλογίες». Ο λόγος; Στους Νικς αγωνίζονται τρεις παίκτες (Μπράνσον, Μπρίτζες και Χαρτ) οι οποίοι κέρδισαν το κολεγιακό πρωτάθλημα με την ομάδα του Βιλανόβα το 2016.

Τι ομάδα είναι ο πάπας Λέων ΙΔ; - Τα retweets που τον «πρόδωσαν» Facebook Twitter
Η ανάρτηση του Σπάικ Λι στο Instagram

Ο Λέων ΙΔ΄ είναι και φαν του μπέιζμπολ 

Εις ότι αφορά τα επαγγελματικά σπορ, οι προτιμήσεις του Πρεβόστ είναι λιγότερο γνωστές, αλλά το γεγονός ότι κατάγεται από το Σικάγο, μία πόλη που φημίζεται για τις ομάδες της, έχει δημιουργήσει πολλές εικασίες.

Αν και κάποιοι υποστήριξαν ότι είναι φίλος των Chicago Cubs, ο αδελφός του Πρεβόστ ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν ήταν Cubs. Ήταν πάντα White Sox». Οι Cubs και οι White Sox είναι δύο ιστορικά σωματεία του NBL, του εθνικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ των ΗΠΑ.

Μάλιστα, το 2005 ο Πρεβόστ παρευρέθηκε σε ένα από τα παιχνίδια των τελικών του MLB του 2005, όταν οι Chicago White Sox επικράτησαν των Houston Astros. 

Τι ομάδα είναι ο πάπας Λέων ΙΔ; - Τα retweets που τον «πρόδωσαν» Facebook Twitter
Ο Ρόμπερτ Πρεβόστ φαίνεται στα αριστερά της εικόνας στο MLB World Series του 2005 / Φωτ: Chicago Sun Times
 

Ο νέος Πάπας έχει, επίσης, ιδιαίτερους δεσμούς με το St. Rita, ένα λύκειο στο νοτιοδυτικό Σικάγο. Είχε κάνει retweet όταν η ομάδα μπάσκετ του σχολείου έφτασε στον τελικό του πολιτειακού πρωταθλήματος το 2014 και, σύμφωνα με το Chicago Sun-Times, στο παρελθόν δίδασκε φυσική εκεί ως αναπληρωτής.

Πάπας όπως Τζόρνταν στα social media

Παρότι δεν έχει υπάρξει κάποια ένδειξη ότι ο Πρεβόστ στηρίζει τους Σικάγο Μπουλς του NBA, στα social media κυκλοφόρησε φωτομοντάζ στο οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά ως Πάπας στον εξώστη του Αγίου Πέτρου υπό τους ήχους του Sirius των The Alan Parsons Project. Το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε παγκοσμίως γνωστό ως το κομμάτι που έπαιζε όταν οι Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν έβγαιναν από τα αποδυτήρια σε κάθε αγώνα εντός έδρας.

Με πληροφορίες από Yahoo News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Νεφρά για μετρητά: Μία ματιά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας οργάνων

Διεθνή / Νεφρά για μετρητά στην Κένυα: Μέσα σε ένα από τα πιο σκοτεινά δίκτυα εμπορίας οργάνων στον κόσμο

Πίσω από το δίκτυο, στο οποίο νεαροί άνδρες πωλούν τα νεφρά τους για μερικές χιλιάδες δολάρια, φαίνεται να βρίσκεται ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM