Τετρακόσιοι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στα νότια της Πορτογαλίας

Τετρακόσιοι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στα νότια της Πορτογαλίας Facebook Twitter
EPA
0

Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 9 πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, επιχειρούν σήμερα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην τουριστική περιοχή Μοντσίκε, στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας.

Οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση κατοίκων, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.


Στο μέτωπο της φωτιάς, που κατακαίει χαμηλή βλάστηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες με τη βοήθεια 121 πυροσβεστικών οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας.


Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού «απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους» με τη βοήθεια των αρχών, προκειμένου να «αποφευχθεί το ενδεχόμενο πανικού», ωστόσο η ζωή τους δεν απειλήθηκε, όπως έγινε γνωστό από το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων διάσωσης του Φάρο.


Οι φλόγες εξαπλώνονται σε δύο μέτωπα σε μια ζώνη δύσκολα προσβάσιμη, ενώ πυροδοτούνται από τον άνεμο, διευκρίνισαν οι αρχές, επισημαίνοντας όμως ότι η επιχείρηση κατάσβεσης «εξελίσσεται ευνοϊκά».

Η φωτιά εκδηλώθηκε στα περίχωρα του Μοντσίκε, στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Αλγκάρβε, στη νότια Πορτογαλία.

Με την Πορτογαλία σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού από την Τετάρτη για το ενδεχόμενο πυρκαγιών, έως σήμερα το απόγευμα, περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες με περίπου 15 εναέρια μέσα επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο εστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM