Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες

Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Τα εστιατόρια της αλυσίδας McDonald’s ξανάνοιξαν στη Ρωσία τον περασμένο μήνα, υπό νέα διεύθυνση και άλλη επωνυμία, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες πονοκεφαλιάζουν εξαιτίας μιας έλλειψης στο μενού: πολλά υποκαταστήματα αδυνατούν να προσφέρουν τηγανητές πατάτες στους πελάτες.

Η αλυσίδα McDonald’s αποσύρθηκε από τη Ρωσία - ύστερα από την έντονη αντίδραση της Δύσης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία περιλάμβανε ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων- και πούλησε τον Μάιο όλα τα εστιατόρια που είχε σε ρωσική εταιρεία.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, ωστόσο, αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια πατάτας, τα οποία αποδίδουν στη φτωχή συγκομιδή στη Ρωσία και στη δυσκολία εισαγωγών εξαιτίας των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Με την επωνυμία «Vkusno & tochka» («Νόστιμο και τελεία»), τα εστιατόρια άρχισαν να ανοίγουν ξανά στις 12 Ιουνίου και πούλησαν περίπου 120.000 μπέργκερ εκείνη την ημέρα.

Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες Facebook Twitter
Φωτ: EPA

Όμως, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι πελάτες άρχισαν να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από μενού χωρίς τηγανητές πατάτες, η «Vkusno & tochka» ενημέρωσε ότι θα αφήσει τις πατάτες εκτός μενού σε ορισμένα από τα εστιατόρια που άνοιξαν πρόσφατα μέχρι το φθινόπωρο.

«Οι πατάτες θα επιστρέψουν στο μενού της αλυσίδας στις αρχές της επόμενης συγκομιδής, το φθινόπωρο του 2022», ανέφερε.

Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες Facebook Twitter
Φωτ: EPA

Οι ελλείψεις καταδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές επιχειρήσεις καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα περιπλέκουν τις εισαγωγές αγαθών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Vkusno & tochka» Όλεγκ Παρόεφ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα στο Reuters ότι «ένα σημαντικό ποσοστό» των συστατικών προέρχεται από το εξωτερικό.

Παρά τα προβλήματα της «Vkusno & tochka», το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η φετινή συγκομιδή πατάτας θα είναι μεγαλύτερη από την περυσινή και ότι η αγορά τροφοδοτείται πλήρως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM