Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες

Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Τα εστιατόρια της αλυσίδας McDonald’s ξανάνοιξαν στη Ρωσία τον περασμένο μήνα, υπό νέα διεύθυνση και άλλη επωνυμία, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες πονοκεφαλιάζουν εξαιτίας μιας έλλειψης στο μενού: πολλά υποκαταστήματα αδυνατούν να προσφέρουν τηγανητές πατάτες στους πελάτες.

Η αλυσίδα McDonald’s αποσύρθηκε από τη Ρωσία - ύστερα από την έντονη αντίδραση της Δύσης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία περιλάμβανε ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων- και πούλησε τον Μάιο όλα τα εστιατόρια που είχε σε ρωσική εταιρεία.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, ωστόσο, αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια πατάτας, τα οποία αποδίδουν στη φτωχή συγκομιδή στη Ρωσία και στη δυσκολία εισαγωγών εξαιτίας των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Με την επωνυμία «Vkusno & tochka» («Νόστιμο και τελεία»), τα εστιατόρια άρχισαν να ανοίγουν ξανά στις 12 Ιουνίου και πούλησαν περίπου 120.000 μπέργκερ εκείνη την ημέρα.

Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες Facebook Twitter
Φωτ: EPA

Όμως, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι πελάτες άρχισαν να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από μενού χωρίς τηγανητές πατάτες, η «Vkusno & tochka» ενημέρωσε ότι θα αφήσει τις πατάτες εκτός μενού σε ορισμένα από τα εστιατόρια που άνοιξαν πρόσφατα μέχρι το φθινόπωρο.

«Οι πατάτες θα επιστρέψουν στο μενού της αλυσίδας στις αρχές της επόμενης συγκομιδής, το φθινόπωρο του 2022», ανέφερε.

Τα McDonald’s άνοιξαν ξανά στη Ρωσία -με νέο όνομα- αλλά χωρίς τηγανητές πατάτες Facebook Twitter
Φωτ: EPA

Οι ελλείψεις καταδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές επιχειρήσεις καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα περιπλέκουν τις εισαγωγές αγαθών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Vkusno & tochka» Όλεγκ Παρόεφ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα στο Reuters ότι «ένα σημαντικό ποσοστό» των συστατικών προέρχεται από το εξωτερικό.

Παρά τα προβλήματα της «Vkusno & tochka», το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η φετινή συγκομιδή πατάτας θα είναι μεγαλύτερη από την περυσινή και ότι η αγορά τροφοδοτείται πλήρως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ