Συρία: Τουλάχιστον 25 ακόμη άμαχοι νεκροί στην ανατολική Γούτα

Συρία: Τουλάχιστον 25 ακόμη άμαχοι νεκροί στην ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 25 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν κατά τις σημερινές (3/12) αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα.

Η περιοχή κοντά στη Δαμασκό ελέγχεται από τους αντάρτες και τελεί υπό πολιορκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Συνολικά, 191 άμαχοι, ανάμεσά τους 43 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος κατά της ανατολικής Γούτα τις τελευταίες 20 ημέρες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


Σήμερα, οι πιο φονικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη Χαμούρια, σκοτώνοντας, 17 πολίτες, ανάμεσά τους 6 παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ σε άλλες αεροπορικές επιδρομές κατά των πόλεων Αρμπίνε, Μπέιτ Σάουα, Χαράστα και Μισράμπα σκοτώθηκαν 8 πολίτες και τουλάχιστον 75 τραυματίσθηκαν.


Η ανατολική Γούτα πολιορκείται από το 2013 από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ και περιλαμβάνεται στις τέσσερις ζώνες «αποκλιμάκωσης» που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Συρία εν όψει εφαρμογής εκεχειρίας.


Παρά ταύτα, το καθεστώς της Δαμασκού ενίσχυσε από τα μέσα Νοεμβρίου τις αεροπορικές επιδρομές κατά της περιοχής όπου οι 400.000 κάτοικοι υποφέρουν από έλλειψη ειδών διατροφής και φαρμάκων.


Την Πέμπτη ο ΟΗΕ απηύθηνε έκκληση για την μεταφορά 500 ασθενών από την ανατολική Γούτα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί εκεί «καταστροφική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ