No.1

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Facebook Twitter
1

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα για να παραστεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.


«Με συνέλαβαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Με οδηγούν κάπου για "εξηγήσεις"», επεσήμανε ο Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twitter.


Ο Ναβάλνι αναμενόταν να μιλήσει σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Νίζνι Νόβγκοροντ αργότερα σήμερα.


Στη Ρωσία θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο, στις οποίες ο νυν πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να διεκδικήσει νέα θητεία.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι ο Ναβάλνι δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, ωστόσο ο ίδιος ελπίζει να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια