Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στη Ρωσία- Δεκάδες συλλήψεις

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη ρωσική δημοκρατία του Μπασκορτοστάν σε μια σπάνια εκδήλωση δημόσιας οργής μετά την καταδίκη ακτιβιστή σε φυλάκιση.

Οι ταραχές ξέσπασαν εν μέσω της δίκης, που διεξαγόταν αυτή την εβδομάδα του Fail Alsynov στην πόλη Baymak. Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για να τον υποστηρίξουν. Ο ακτιβιστής καταδικάστηκε για υποκίνηση μίσους σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με την OVD-Info, μια ρωσική ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παρακολουθεί πολιτικές συλλήψεις και προσφέρει νομική βοήθεια.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος, το οποίο φώναζε: «Στεκόμαστε δίπλα σου!» μαζί με το «Ελευθερία!» και «Αίσχος!». Οι διαδηλωτές απαίτησαν την εκδίωξη του κυβερνήτη του Μπασκορτοστάν και πέταξαν χιονόμπαλες στους αξιωματικούς, ανέφεραν η OVD-Info και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Alsynov ήταν ηγέτης μιας ομάδας που υποστήριζε τη διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού των Μπασκίρ και διαμαρτυρόταν για τις επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού στην περιοχή. Η ομάδα, που ονομάζεται Bashkort και τέθηκε εκτός νόμου ως εξτρεμιστική το 2020. Αντιμετώπισε κατηγορίες μετά από ομιλία του πέρυσι σε μια μη εγκεκριμένη συγκέντρωση κατά της εξόρυξης χρυσού, ανέφερε το ρωσικό ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediazona.

Ο κυβερνήτης του Μπασκορτοστάν, Radiy Khabirov, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε προσωπικά καταγγελία εναντίον του Alsynov, ισχυριζόμενος ότι η ομιλία δυσφήμησε άλλες εθνικότητες και υποκίνησε αντικυβερνητικές ενέργειες. O ακτιβιστής από την πλευρά του επέμεινε στην αθωότητά του, λέγοντας στο πρακτορείο RusNews μετά την καταδίκη του ότι «πολεμούσε πάντα για τη δικαιοσύνη, για τον λαό μου, για τη δημοκρατία μου».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM