Ντμίτρο Κουλέμπα: Ήθελα να ρίξω μπουνιά στον Σεργκέι Λαβρόφ

Ντμίτρο Κουλέμπα: Ήθελα να ρίξω μπουνιά στον Σεργκέι Λαβρόφ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι υπήρξαν στιγμές που ένιωσε την επιθυμία να «ρίξω μπουνιά στο πρόσωπο» του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τον πρώτο καιρό μετά το ξέσπασμα του πολέμου

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε αυτή την εξομολόγηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε Ουκρανό blogger, στην οποία μίλησε για πλειάδα θεμάτων, από τη μαγειρική έως τα χόμπι του και το ποδόσφαιρο. 

Κάποια στιγμή ρωτήθηκε για τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις τις οποίες έχει κάνει. «Οι πιο δύσκολες συνομιλίες είναι εκείνες στις οποίες απλά νιώθεις ότι θέλεις να ρίξεις μπουνιά στη μύτη εκείνου που είναι απέναντί σου, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις», απάντησε ο Ντμίτρο Κουλέμπα. 

«Μπορώ να πω ότι αυτό που συνέβη 2-3 φορές. Η μία περίπτωση ήταν με τον Λαβρόφ, στην Αττάλεια, την άνοιξη του 2022», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας. 

Οι δηλώσεις αυτές αναδεικνύουν την ανικανότητα της ουκρανικής ηγεσίας, σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. «Αυτό είναι το πρόβλημα: αμόρφωτοι, επιθετικοί άνθρωποι στρατολογήθηκαν ως υπουργοί προκειμένου να καταστρέψουν την Ουκρανία για τα αμερικανικά χρήματα», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ίσως ο Κουλέμπα ταιριάζει περισσότερο σε ρινγκ παρά στο υπουργείο Εξωτερικών

Τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αξιωματούχοι των δύο χωρών συναντήθηκαν αρκετές φορές για διαπραγματεύσεις. Οι συναντήσεις τους έγιναν αρχικά κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία και στη συνέχεια στην Τουρκία. 

Εκείνη την εποχή ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωνε πως ήταν δύσκολες οι συνομιλίες στην Τουρκία, οι οποίες αφορούσαν κυρίως την κατάπαυση πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων. Τελικά δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκλείει τις συζητήσεις προτού αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα, που πλέον κατέχουν περίπου το 20% των ουκρανικών εδαφών. Από την άλλη ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει πως η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά παράλληλα διαμηνύει ότι θα συνεχιστεί η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM