Στη Γαλλία κυκλοφόρησαν ζυμαρικά που περιέχουν ακρίδες και τριζόνια

Στη Γαλλία κυκλοφόρησαν ζυμαρικά που περιέχουν ακρίδες και τριζόνια Facebook Twitter
0

Η Stephanie Richard θεωρεί τα έντομα την πρωτεΐνη του μέλλοντος. Η Γαλλίδα σεφ είναι ιδιοκτήτρια του L'Atelier a Pates, ενός καταστήματος με σπιτικά ζυμαρικά, ανάμεσά τους και κάποια φτιαγμένα από τριζόνια και ακρίδες.

Η ιδέα της μάλιστα έχει πετύχει σε τέτοιο βαθμό που οι πελάτες όχι μόνο δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με τα προϊόντα της αλλά έχουν κορυφώσει και την ζήτηση για αυτά, με την ίδια να κοπιάζει -όπως λέει- να ανταπεξέλθει.

Σύμφωνα με το CTV News, η Richard κονιορτοποιεί τριζόνια ή ακρίδες ή τον συνδυασμό τους προκειμένου να φτιάξει ένα ειδικό αλεύρι, το οποίο στη συνέχεια ανακατεύει με κανονικά υλικά για ζυμαρικά όπως αυγό και λευκό αλεύρι. Η ίδια υποστηρίζει πως τα έντομα βελτιώνουν τη γεύση των ζυμαρικών, μετατρέποντάς τα σε κουζίνα υψηλών πρωτεϊνών.

«Είναι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη την οποία το σώμα χωνεύει πολύ καλά» σχολιάζει η Γαλλίδα σεφ. «Άνθρωποι με έλλειψη σιδήρου ή μαγνησίου μπορούν επίσης να φάνε αυτά τα προϊόντα» συμπληρώνει.

Αυτήν τη στιγμή, φτιάχνει περίπου 400 κιλά ζυμαρικών την εβδομάδα, κάτι που την δυσκολεύει καθώς παράλληλα δουλεύει part-time και σαν δασκάλα ενώ στο κατάστημά της έχει μόνο έναν υπάλληλο, που όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα αποκτήσει παρέα μετά την τόση ζήτηση για να μακαρόνια της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM