Σουηδία: Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ανθρώπων στην Ουψάλα

Σουηδία: Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών ανθρώπων στην Ουψάλα Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο 16χρονος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση ενόπλου που πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους την περασμένη Τρίτη στο κέντρο της Ουψάλα, στη Σουηδία, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνελήφθησαν τρεις άνδρες, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση.

«Υποβαθμίστηκαν οι υποψίες που βάρυναν τον 16χρονο κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης», δήλωσε ο εισαγγελέας Αντρέας Νάιμπεργκ.

Δύο άνδρες ηλικίας 25 και 35 ετών συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη, για «υποκίνηση σε φόνο» και ένας τρίτος ηλικίας γύρω στα 20 συνελήφθη στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ως ύποπτος για φόνο, διευκρίνισε.

Τα τρία θύματα, ηλικίας 15 ως 20 ετών, σκοτώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης σε κομμωτήριο της πανεπιστημιακής αυτής πόλης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων βόρεια της Στοκχόλμης, συγκλονίζοντας τους κατοίκους της.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένα από τα θύματα είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον καταδίκασε «μια απολύτως ακραία πράξη βίας», η οποία «μοιάζει σχεδόν με εκτέλεση».

Η Σουηδία προσπαθεί για χρόνια να εξαλείψει κύμα επιθέσεων με πυρά και εκρηκτικούς μηχανισμούς από αντίπαλες συμμορίες, κυρίως για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Η Ουψάλα ήταν επί μακρόν η βάση δύο από τους πιο γνωστούς στη χώρα αρχηγούς αντίπαλων συμμοριών, του Ισμαήλ Άμπντο και του Ράουα Μάτζιντ. Ωστόσο οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι ενορχηστρώνουν πλέον τις επιχειρήσεις τους από το εξωτερικό.

Η πόλη αυτή αντιμετώπισε εξάλλου κύμα βίας «από το 2023 μετά τη δολοφονία της μητέρας του Ισμαήλ Άμπντο» σε βεντέτα που συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στη συμμορία του, τη Ρούμπα, με αυτήν του Ράουα Μάτζιντ, την Φοξτρότ, είχε ανακοινώσει την Τρίτη η εισαγγελία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM