Σουηδία: Τρεις νεκροί μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ουψάλα

Σουηδία: Τρεις νεκροί μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ουψάλα Facebook Twitter
Φωτ. από το σημείο των πυροβολισμών στη Σουηδία /Χ
0

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στη Σουηδία.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα κομμωτήριο κοντά στην πλατεία Βαξάλα, στην Ουψάλα της Σουηδίας.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις Αρχές, οι οποίες απέκλεισαν το σημείο αλλά και τους γύρω δρόμους, αναζητώντας τον δράστη των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σουηδικών μέσων, ο δράστη φέρεται να διέφυγε με ηλεκτρικό πατίνι από το σημείο.

Από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ μέχρι στιγμή είναι άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ στις έρευνες συμβάλλει και ελικόπτερο.

«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ακούστηκε απλά μπαμ, μπαμ, μπαμ», ανέφερε αυτόπτης ένας μάρτυρας στο σουηδικό κανάλι TV4, ενώ ένας άλλος άνδρας είπε ότι μαγείρευε στο σπίτι του όταν άκουσε «δύο εκρήξεις που έμοιαζαν λίγο με πυροτεχνήματα» έξω στο δρόμο.

Παράλληλα, ανέφερε στη σουηδική τηλεόραση ότι ήταν «πολύ έκπληκτος και φοβισμένος» και λίγο μετά «πλήθος αστυνομικών και ασθενοφόρων» άρχισαν να αποκλείουν το δρόμο και να λένε στους ανθρώπους να απομακρυνθούν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM