Σκηνοθέτρια δέχεται απειλές για τη ζωή της - Εμφανίζει σε αφίσα τη θεά Κάλι να καπνίζει κρατώντας ΛΟΑΤΚΙ σημαία

Σκηνοθέτης δέχεται απειλές για τη ζωή της λόγω αφίσας με ινδουιστική θεά που καπνίζει και κρατά ΛΟΑΤΚΙ σημαία Facebook Twitter
0

Μια σκηνοθέτις που ζει στο Τορόντο καταγγέλλει ότι δέχεται «βομβαρδισμό» απειλών για τη ζωή της από Ινδουιστές, αφού απεικόνισε σε μια αφίσα τη θεά Κάλι να καπνίζει ένα τσιγάρο και να κρατά μια ΛΟΑΤΚΙ σημαία.

Η αφίσα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ταινίας «Kaali» και φαίνεται πως έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ινδία με τοπικούς αξιωματούχους να κατηγορούν τη σκηνοθέτη, Leena Manimekalai για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος

Η ταινία βρίσκεται ανάμεσα σε 18 ακόμη έργα που προορίζονται να εξερευνήσουν την πολυπολιτισμικότητα στην έκθεση «Under the Tent» του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Τορόντο στο μουσείο Αγά Καν.

Στην ταινία η θεά Κάλι σύμφωνα με τη σκηνοθέτη «μπαίνει στο σώμα μιας queer γυναίκας σκηνοθέτη» και βλέπει τον Καναδά και τους διαφορετικούς ανθρώπους του μέσα από τα μάτια της, εξήγησε η Manimekalai.

«Είναι ελεύθερο πνεύμα. Φτύνει την πατριαρχία. Καταργεί την Hindutva (μια ιδεολογία που επιδιώκει να μετατρέψει την κοσμική Ινδία σε ινδουιστικό έθνος). Καταστρέφει τον καπιταλισμό. Αγκαλιάζει τους πάντες με χίλια χέρια» προσθέτει. Όπως προσθέτει, η θεά Κάλι στην ταινία της «διαλέγει την αγάπη» και δέχεται ένα τσιγάρο από «την εργατική τάξη».

Η Manimekalai, με καταγωγή από τη νότια Ινδία και πτυχιούχος στο Πανεπιστήμιο York του Τορόντο, ανήρτησε την αφίσα στο Twitter το Σάββατο. Σύντομα έγινε viral, προκαλώντας εξαγριωμένες αντιδράσεις από ορισμένους Ινδούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί από τους οποίους ζήτησαν τη σύλληψή της.

Μέσα σε λίγες μέρες, είχαν εμφανιστεί δεκάδες χιλιάδες tweets με το hashtag #ArrestLeenaManimekalai (#Συλλάβετε την Leena Manimekalai). 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν;

Διεθνή / Πού βρίσκονται τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο και σε ποιον ανήκουν τελικά;

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, καθώς και τα πλήγματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, επανέφεραν στην επιφάνεια τα ερωτήματα για το πού φυλάσσονται τα παγκόσμια πυρηνικά αποθέματα
LIFO NEWSROOM
Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Διεθνή / Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Παρακολούθησης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», τονίζοντας τη σημασία ευρείας συμμετοχής των γειτονικών κρατών για την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών στη Λιβύη
LIFO NEWSROOM