Σίντι Λόπερ: Αρνήθηκε να τραγουδήσει το «Girls Just Want to Have Fun», όταν το άκουσε- Ο λόγος

Σίντι Λόπερ: Αρνήθηκε να τραγουδήσει το «Girls Just Want to Have Fun», όταν το άκουσε- Ο λόγος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σήμερα, όταν ακούει κάποιος το όνομα Σίντι Λόπερ, αυτόματα αρχίζει να παίζει μέσα στο κεφάλι του ο ρυθμός του «Girls Just Want to Have Fun». Κι όμως, την πρώτη φορά που άκουσε το τραγούδι, η ίδια δεν ήθελε να το ηχογραφήσει. 

Η ιστορία πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της αποκαλύπτεται στο «Let the Canary Sing», το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα της Σίντι Λόπερ, που έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Tribeca. 

«Προσπαθούσα πραγματικά σκληρά να φτιάξω έναν ύμνο που θα ενέπνεε τις γυναίκες και θα άνοιγε τις πόρτες σε όλες. Όχι απλά μια ομάδα γυναικών, αλλά κάθε κορίτσι θα μπορούσε να δει τον εαυτό της σε αυτό και να συνειδητοποιήσει ότι και εκείνη θα μπορούσε να έχει μια χαρούμενη ζωή», δήλωσε η τραγουδίστρια στο People. 

Όμως, την πρώτη φορά που άκουσε το «Girls Just Want to Have Fun» δεν είδε σε αυτό ένα δυνητικό τραγούδι ενδυνάμωσης για τις γυναίκες. Ο Ρόμπερτ Χάζαρντ το έγραψε και ήταν ο πρώτος που το ηχογράφησε και ο τότε παραγωγός της Σίντι Λόπερ, Ρικ Σέρτοφ, την πήγε να τον ακούσει να το τραγουδάει live. 

«Δεν θα κάνω ποτέ αυτό το γαμ@@@νο τραγούδι», του είπε στο αυτί η Σίντι Λόπερ, θυμάται ο Ρικ Σέρτοφ στο ντοκιμαντέρ. Η ίδια δεν ήθελε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι για τις γυναίκες, που ήταν γραμμένο από ανδρική σκοπιά. «Κάθε φορά που θέλουμε να διασκεδάσουμε, είμαστε πόρνες», σχολιάζει στο ντοκιμαντέρ η τραγουδίστρια (σ.σ. χρησιμοποιείται επακριβώς η ορολογία που χρησιμοποίησε η Σίντι Λόπερ). 

Μαζί με τον παραγωγό της δούλεψαν έκαναν πολλά ντέμο του τραγουδιού, καθώς η Σίντι Λόπερ ήθελε να ακούγεται πιο κεφάτο, αν επρόκειτο να το τραγουδήσει από μια γυναικεία σκοπιά. Αφού δοκίμασαν διάφορους νέους ήχους, κατέληξαν στην τελική εκδοχή. 

Όταν ήρθε η ώρα για το βίντεο κλιπ, η Σίντι Λόπερ ήθελε να εμφανιστεί σε αυτό ένα ποικιλόμορφο καστ γυναικών. Αυτό «ήταν ένα καλό μήνυμα για τα παιδιά και ιδιαίτερα τις έφηβες», λέει στο ντοκιμαντέρ ο Boy George. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM