Σίντι Λόπερ: Αρνήθηκε να τραγουδήσει το «Girls Just Want to Have Fun», όταν το άκουσε- Ο λόγος

Σίντι Λόπερ: Αρνήθηκε να τραγουδήσει το «Girls Just Want to Have Fun», όταν το άκουσε- Ο λόγος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σήμερα, όταν ακούει κάποιος το όνομα Σίντι Λόπερ, αυτόματα αρχίζει να παίζει μέσα στο κεφάλι του ο ρυθμός του «Girls Just Want to Have Fun». Κι όμως, την πρώτη φορά που άκουσε το τραγούδι, η ίδια δεν ήθελε να το ηχογραφήσει. 

Η ιστορία πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της αποκαλύπτεται στο «Let the Canary Sing», το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα της Σίντι Λόπερ, που έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Tribeca. 

«Προσπαθούσα πραγματικά σκληρά να φτιάξω έναν ύμνο που θα ενέπνεε τις γυναίκες και θα άνοιγε τις πόρτες σε όλες. Όχι απλά μια ομάδα γυναικών, αλλά κάθε κορίτσι θα μπορούσε να δει τον εαυτό της σε αυτό και να συνειδητοποιήσει ότι και εκείνη θα μπορούσε να έχει μια χαρούμενη ζωή», δήλωσε η τραγουδίστρια στο People. 

Όμως, την πρώτη φορά που άκουσε το «Girls Just Want to Have Fun» δεν είδε σε αυτό ένα δυνητικό τραγούδι ενδυνάμωσης για τις γυναίκες. Ο Ρόμπερτ Χάζαρντ το έγραψε και ήταν ο πρώτος που το ηχογράφησε και ο τότε παραγωγός της Σίντι Λόπερ, Ρικ Σέρτοφ, την πήγε να τον ακούσει να το τραγουδάει live. 

«Δεν θα κάνω ποτέ αυτό το γαμ@@@νο τραγούδι», του είπε στο αυτί η Σίντι Λόπερ, θυμάται ο Ρικ Σέρτοφ στο ντοκιμαντέρ. Η ίδια δεν ήθελε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι για τις γυναίκες, που ήταν γραμμένο από ανδρική σκοπιά. «Κάθε φορά που θέλουμε να διασκεδάσουμε, είμαστε πόρνες», σχολιάζει στο ντοκιμαντέρ η τραγουδίστρια (σ.σ. χρησιμοποιείται επακριβώς η ορολογία που χρησιμοποίησε η Σίντι Λόπερ). 

Μαζί με τον παραγωγό της δούλεψαν έκαναν πολλά ντέμο του τραγουδιού, καθώς η Σίντι Λόπερ ήθελε να ακούγεται πιο κεφάτο, αν επρόκειτο να το τραγουδήσει από μια γυναικεία σκοπιά. Αφού δοκίμασαν διάφορους νέους ήχους, κατέληξαν στην τελική εκδοχή. 

Όταν ήρθε η ώρα για το βίντεο κλιπ, η Σίντι Λόπερ ήθελε να εμφανιστεί σε αυτό ένα ποικιλόμορφο καστ γυναικών. Αυτό «ήταν ένα καλό μήνυμα για τα παιδιά και ιδιαίτερα τις έφηβες», λέει στο ντοκιμαντέρ ο Boy George. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM