Σίντι Λόπερ: Δημιούργησε το ταμείο «Girls Just Want to Have Fundamental Rights» για τα δικαιώματα των γυναικών

Σίντι Λόπερ: Δημιούργησε το ταμείο «Girls Just Want to Have Fundamental Rights» για τα δικαιώματα των γυναικών Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Την πρωτοβουλία δημιουργίας ταμείου με όνομα «Girls Just Want to Have Fundamental Rights» ανακοίνωσε η γνωστή τραγουδίστρια Σίντι Λόπερ παραποιώντας τους στίχους του τραγουδιού της, «Girls Just Want to Have Fun».

Το ταμείο δημιουργήθηκε μέσω του Ιδρύματος Tides, με στόχο τη στήριξη οργανώσεων που προωθούν τα δικαιώματα και την υγεία των γυναικών. Ο βασικός τρόπος με τον οποίο το ταμείο επιχειρεί να συλλέξει χρήματα για αυτόν τον σκοπό, είναι η πώληση ενός t-shirt με την ομώνυμη φράση.

Η Λόπερ, ένθερμη υποστηρίκτρια του δικαιώματος στην άμβλωση, των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, εγκαινίασε το ταμείο ως απάντηση στην πρόσφατη ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ταμείο σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ώστε να διασφαλιστεί ότι όλο και περισσότερες γυναίκες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα.

«Αν δεν έχεις τον έλεγχο του σώματός σου, πώς μπορείς να είσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από πολίτης δεύτερης κατηγορίας; Τώρα, η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο του σώματός σου, όχι εσύ. Αυτό που θα έπρεπε να είναι μια ιδιωτική ιατρική απόφαση μεταξύ της γυναίκας και του γιατρού, τώρα είναι μια κυβερνητική απόφαση», δήλωσε πρόσφατα η Λόπερ στο People. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM