Σερ Ντέιβιντ: Ο Μπέκαμ ετοιμάζεται να γίνει ιππότης

Σερ Ντέιβιντ: Ο Μπέκαμ ετοιμάζεται να γίνει ιππότης Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να τιμηθούν από τον βασιλιά Κάρολο στο πλαίσιο της ετήσιας λίστας γενεθλίων του μονάρχη.

Ο 50χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας είχε τιμηθεί το 2003 με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE), ωστόσο πλέον φαίνεται ότι επίκειται η απονομή του τίτλου του ιππότη (knighthood), ως αναγνώριση τόσο της αθλητικής του πορείας όσο και της κοινωνικής του προσφοράς.

Τι σημαίνει ο τίτλος του ιππότη

Ο τίτλος του ιππότη (knighthood), εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί ένα ανώτερο επίπεδο τιμητικής διάκρισης σε σχέση με εκείνο του OBE. Οι τίτλοι όπως OBE (Officer of the Order of the British Empire) απονέμονται για σημαντική προσφορά στον πολιτισμό, τον αθλητισμό ή την κοινωνία, όμως δεν συνοδεύονται από προσφωνήσεις. Αντίθετα, η αναγόρευση σε ιππότη επιτρέπει στον αποδέκτη να φέρει επισήμως τον τίτλο «Sir» πριν από το όνομά του, και θεωρείται μία από τις υψηλότερες τιμές που μπορεί να απονείμει το βρετανικό κράτος σε πολίτες του.

Η επίσημη λίστα τιμώμενων προσώπων αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο Μπέκαμ είχε εκπροσωπήσει την Αγγλία σε 115 αγώνες και είχε αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, με τις φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης, των ΛΑ Γκάλαξι, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μίλαν, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2013.

Φημολογείται ότι η πρώτη του υποψηφιότητα για ιπποτισμό κατατέθηκε το 2011.

Το 2017, βρετανικά μέσα είχαν δημοσιεύσει στοιχεία από διαρροή προσωπικών email, στα οποία ο Μπέκαμ φερόταν να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για το σύστημα τιμητικών διακρίσεων και την αρμόδια επιτροπή. Εκπρόσωπος του Μπέκαμ είχε τότε δηλώσει ότι τα email ήταν προϊόν «παραβίασης», «παραποίησης» και «προσωπικής αλληλογραφίας».

Ο Μπέκαμ είναι παντρεμένος από το 1999 με τη σχεδιάστρια μόδας και πρώην τραγουδίστρια των Spice Girls, Βικτόρια Μπέκαμ. Μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Μπρούκλιν, τον Ρομέο, τον Κρουζ και τη Χάρπερ Σέβεν.

Πέρα από την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, ο Μπέκαμ είχε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, ενώ από το 2005 είναι πρεσβευτής της Unicef. Το 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών συνεργασίας, δημιουργήθηκε το «David Beckham Unicef Fund», που στηρίζει ευάλωτα παιδιά παγκοσμίως.

Το 2024 έγινε επίσης πρεσβευτής του King's Foundation, του φιλανθρωπικού οργανισμού του βασιλιά Καρόλου, με σκοπό την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των νέων.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν θα τοποθετηθεί εις ότι αφορά εικασίες σχετικά με τιμητικές διακρίσεις. Εκπρόσωποι του Μπέκαμ επίσης δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός

Διεθνή / Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός

«Τα κορίτσια κρατιούνται πίσω από τη φτώχεια, τη βία και τις διακρίσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το να είσαι κορίτσι δεν θα πρέπει να καθορίζει τι μπορείς να κάνεις, πού μπορείς να πας και ποια μπορείς να γίνεις»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ποζάρει ξανά με τα εσώρουχά του. Δεν σκέφτεται καθόλου τους καημένους τους συνομίληκούς του;

It's Viral / Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ποζάρει ξανά με τα εσώρουχά του. Δεν σκέφτεται καθόλου τους καημένους τους συνομίληκούς του;

Το ηλιοκαμένο του κορμί είναι ακραία γραμμωμένο – και θα προκαλέσει, για άλλη μια φορά, φθόνο κι απελπισία σε όσους μεγαλώνουν παλεύοντας με τα κιλά τους.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM