Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός

Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός Facebook Twitter
Ντείβιντ Μπέκαμ στο Νταβός/ Φωτ.: EPA
0

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, κατά τη διάρκεια βράβευσής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, τόνισε ότι «τα κορίτσια κρατιούνται πίσω», καλώντας για ίσες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.

«Θέλω η κόρη μου, Χάρπερ, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της, και αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλα τα κορίτσια παντού», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, καθώς παραλάμβανε το Βραβείο Κρυστάλλου για την «εξαιρετική ηγεσία και ανθρωπισμό» του στην προστασία των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων παιδιών.

Η Χίλντε Σβαμπ, που του παρέδωσε το βραβείο, εξήρε την κληρονομιά του Μπέκαμ, σημειώνοντας ότι «αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή του στη χρήση της φήμης του για κοινωνική αλλαγή, αφήνοντας ένα διαρκές αντίκτυπο».

Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο 49χρονος υπογράμμισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια, αναφέροντας: «Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία, και πάντα τα πιο ευάλωτα είναι αυτά που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες – ιδιαίτερα τα κορίτσια».

Μπέκαμ: «Θέλω η κόρη μου να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους αδελφούς της» - Έκκληση για ισότητα στο Νταβός Facebook Twitter
Ντείβιντ Μπέκαμ στο Νταβός/ Φωτ.: EPA

Ηχηρό μήνυμα υπέρ των κοριτσιών

«Τα κορίτσια κρατιούνται πίσω από τη φτώχεια, τη βία και τις διακρίσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το να είσαι κορίτσι δεν θα πρέπει να καθορίζει τι μπορείς να κάνεις, πού μπορείς να πας και ποια μπορείς να γίνεις».

Ο Μπέκαμ επεσήμανε πως η γενιά των έφηβων κοριτσιών είναι η «μεγαλύτερη γενιά μελλοντικών ηγετών και καινοτόμων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος».

Κλείνοντας, ο Μπέκαμ έκανε έκκληση για συλλογική δράση και επενδύσεις, λέγοντας: «Τα κορίτσια χρειάζονται περισσότερα από λόγια. Χρειάζονται ευκαιρίες, συλλογική δράση και επενδύσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η καγκελάριος Ρέιτσελ Ριβς παρευρέθηκε επίσης στο Νταβός, προσπαθώντας να προσελκύσει επενδύσεις για αναπτυξιακά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βράβευση του Μπέκαμ αναδεικνύει τη δέσμευσή του για την προώθηση της ισότητας και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των κοριτσιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM