Σε δημοπρασία 181 αντικείμενα και έπιπλα του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν

Σε δημοπρασία 181 αντικείμενα και έπιπλα του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα έπιπλα από το σπίτι όπου ζούσε, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, που πέθανε το 2020, θα πωληθούν σε δημοπρασία την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι από τον οίκο Beaussant Lefèvre.

Η τιμή τους αναμένεται κυμανθεί τουλάχιστον στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Μεταξύ αυτών των αντικειμένων που δημοπρατούνται είναι αγαλματίδια από πορσελάνη του Μάισεν, ένα γραφείο με σφραγίδα Garnier από την περίοδο του Λουδοβίκου XVI, ένα ρολόι από την περίοδο της Αυτοκρατορίας και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η χήρα του Αν Εϊμόν Ντε Μπραντς είπε ότι ο σύζυγός της αγαπούσε να πηγαίνει σε δημοπρασίες για να εντοπίσει παλαιά έπιπλα.

Το 1993, για παράδειγμα, αγόρασε μια συρταριέρα Λουδοβίκου XV από την επιπλοποιία Rochette, που ανήκε στη γιαγιά της.

Είχε επίσης αγοράσει ένα ζευγάρι καρέκλες Boulard από το Φοντενεμπλό, ένα επιχρυσωμένο παραβάν από το Σαιν Κλου κλπ. Συνολικά θα δημοπρατηθούν 181 αντικείμενα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο «Ζισκάρ», η ΕΟΚ και άλλες παιδικές αναμνήσεις

Δημήτρης Πολιτάκης / Ο «Ζισκάρ», η ΕΟΚ και άλλες παιδικές αναμνήσεις

Είναι περίεργο ίσως το ότι οι απώλειες επιφανών πολιτικών προσώπων που πρωτογνωρίσαμε σε πολύ τρυφερή ηλικία προκαλούν μια πιο ιδιαίτερη αίσθηση νοσταλγίας απ' ό,τι οι αντίστοιχες αγαπημένων μας καλλιτεχνών.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος μήνυσε τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Ζισκάρ ντ' Εστέν για σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Δημοσιογράφος μήνυσε τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Ζισκάρ ντ' Εστέν για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος την άγγιξε τρεις φορές στους γλουτούς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο γραφείο του στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ