Σάμιουελ Μπέιτμαν: Ο πολυγαμικός «προφήτης» με τις 20 συζύγους- «Ήταν θέλημα Θεού»

Σάμιουελ Μπέιτμαν: Ο πολυγαμικός «προφήτης» με τις 20 συζύγους- «Ήταν θέλημα Θεού» Facebook Twitter
Ο 46χρονος Samuel Rappylee Bateman. Φωτ.: Coconino County Sheriff's Office
0

Ένας αυτοαποκαλούμενος προφήτης στις ΗΠΑ είχε περισσότερες από 20 συζύγους, μερικές από τις οποίες ήταν μικρότερες από 18 ετών, σύμφωνα με το FBI.

Ο Σάμιουελ Μπέιτμαν ισχυριζόταν ότι ήταν θέλημα του Θεού να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με τις συζύγους του, πρόσθεσε το FBI.

Ο 46χρονος κατηγορήθηκε τον Σεπτέμβριο για καταστροφή αρχείων και παρακώλυση της δικαιοσύνης σε μια έρευνα σχετικά με το αν παιδιά μεταφέρονταν πέρα από τα σύνορα των πολιτειών για σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι λεπτομέρειες προέρχονται από ένορκη βεβαίωση του FBI που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Ο Μπέιτμαν ήταν πρώην μέλος ενός κλάδου της Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS Church) - μιας αποσχισθείσας αίρεσης των Μορμόνων- μέχρι που έφυγε για να ξεκινήσει δική του ομάδα.

Το FBI δήλωσε ότι ο 46χρονος υποστηριζόταν οικονομικά από άνδρες μέλη της αίρεσης, οι οποίοι επίσης εγκατέλειψαν τις δικές τους γυναίκες και τα παιδιά τους για να γίνουν σύζυγοι του Μπέιτμαν.

Επιπλέον τιμωρούσε τους ακολούθους που δεν τον αντιμετώπιζαν ως προφήτη, δήλωσε το FBI.

Σάμιουελ Μπέιτμαν: Ο πολυγαμικός «προφήτης» με τις 20 συζύγους- «Ήταν θέλημα Θεού» Facebook Twitter
Γυναίκες και κορίτσια σε αστυνομικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρία παιδιά, ηλικίας 11 έως 14 ετών, σε τρέιλερ πίσω από το SUV του. Φωτ.: Coconino County Court

Τον Αύγουστο, συνελήφθη όταν τον ανακάλυψαν να μεταφέρει ένα τρέιλερ με τρία νεαρά κορίτσια ηλικίας 11 έως 14 ετών.

Πλήρωσε εγγύηση, αλλά αργότερα συνελήφθη με τις κατηγορίες καταστροφής αρχείων και παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Νωρίτερα φέτος, εννέα κορίτσια απομακρύνθηκαν από τη φροντίδα του Μπέιτμαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας της Αριζόνα και τοποθετήθηκαν σε άλλα σπίτια. Τον Νοέμβριο, οκτώ από αυτά το έσκασαν.

Οι αρχές της πολιτείας της Ουάσιγκτον τις εντόπισαν όταν ένας αστυνομικός φέρεται να βρήκε ένα όχημα που οδηγούσε μία από τις συζύγους του Μπέιτμαν, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση.

Η οδηγός και άλλες δύο από τις συζύγους του Μπέιτμαν κατηγορούνται για απαγωγή στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε το FBI.

Η οδηγός δήλωσε ότι έγινε μία από τις συζύγους του Μπέιτμαν όταν ήταν κάτω των 18 ετών, δήλωσε το FBI.

Γέννησε επτά μήνες αφότου έγινε 18 ετών, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Σάμιουελ Μπέιτμαν: Ο πολυγαμικός «προφήτης» με τις 20 συζύγους- «Ήταν θέλημα Θεού» Facebook Twitter
Φωτογραφία αποδεικτικών από το εσωτερικό του τρέιλερ που φέρεται να χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά ανήλικων κοριτσιών. Φωτ.: Coconino County Court

Σε συνεντεύξεις με το FBI, κανένα από τα εννέα κορίτσια δεν ανέφερε σεξουαλική κακοποίηση από τον Μπέιτμαν, αλλά σε ημερολόγια, αναφέρθηκαν σε στενές επαφές μαζί του.

Η εκκλησία FLDS έχει χαρακτηριστεί ως ομάδα μίσους από το Southern Poverty Law Center.

Το 2011, ένας ηγέτης της FLDS καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών που πήρε ως νύφες.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ