Σάλος στην Τουρκία: Βάφτιζαν το χοιρινό κρέας μοσχαρίσιο και το πουλούσαν ως σουτζούκι, λαχματζούν

Σάλος στην Τουρκία: Βάφτιζαν το χοιρινό μοσχαρίσιο και το πουλούσαν σε σουτζούκια και λαχματζούν Facebook Twitter
φωτ.: Freepik
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, καθώς η κατάρρευση της οικονομίας έχει οδηγήσει σε απάτες σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, μέχρις σημείου Τούρκοι μουσουλμάνοι να αγοράζουν φτηνό σουτζούκι ή κιμά και στην ουσία να τρώνε χοιρινό, επειδή γι' αυτή την αγορά το εν λόγω κρέας είναι πολύ πιο φτηνό.

Το Υπουργείο Γεωργίας και Δασοκομίας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με όσους παράγουν απομιμήσεις, νοθείες και τρόφιμα που βλάπτουν την υγεία, με πολλά μέσα ενημέρωσης να σπεύδουν να τους αποκαλέσουν «τρομοκράτες του μπακάλικου». Νέα προϊόντα και μάρκες έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα που έφτιαξε το Υπουργείο και η οποία δεν έχει ανακοινωθεί εδώ και 12 ημέρες. 

Χοιρινό κρέας βρέθηκε στα σουτζούκια που πωλούσαν ορισμένες μάρκες, ενώ απομιμήσεις έχουν εντοπιστεί και στον κιμά κάποιων εταιρειών, ο οποίος επίσης ήταν χοιρινός ενώ πωλούνταν ως χαλάλ (σφραγίδα «αγνότητας» για μουσουλμανικής προέλευσης και προορισμού κρέατα), ενώ απάτες εντοπίζονται στο μέλι, το ελαιόλαδο αλλά και το θυμάρι.

Μάλιστα οι ανυποψίαστοι Τούρκοι έπαιρναν τον νοθευμένο κιμά και ως λαχματζούν ή κεμπάπ με τη σφραγίδα να λέει «από μοσχαρίσιο κιμά».

Τα ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν σε λίστα από το υπουργείο, περιλαμβάνουν μαγαζιά και κρεοπωλεία που εκτείνονται σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, από Κωνσταντινούπολη, μέχρι Αδραμύττιο και Άδανα, προκαλώντας ένα σοκ στους Τούρκους καταναλωτές οι οποίοι πλέον είναι καχύποπτοι με το οτιδήποτε, μιας και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ενός από τους πιο έγκριτους Τούρκους δημοσιογράφους μέσα στα ονόματα που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες υπάρχει και ένα εκ των πιο διάσημων εστιατορίων για κεφτέδες, που όπως είπε «η αποκάλυψη θα κάνει πάταγο».

Μάλιστα σε μία περίπτωση, η εργαστηριακή ανάλυση έδειξε ότι σουτζούκι περιείχε κρέας γαϊδάρου!

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM