Ρώσοι βομβάρδισαν άρματα της Wagner έξω από την πόλη Βορόνεζ

Ρώσοι βομβαρδίζουν άρματα φάλαγγας της Wagner έξω από τη Βορόνεζ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από ρωσικά ελικόπτερα που άνοιξαν πυρ σε άρματα της Wagner στην πόλη Βορόνεζ. Τη γνησιότητα του βίντεο με τις εκρήξεις επιβεβαιώνει και το BBC. 

H κρίση στη Ρωσία μαίνεται τις τελευταίες ώρες, ενώ στην πόλη Βορόνεζ, στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον φάλαγγας της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4, έξω από την πόλη. Η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης και του Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται, ότι δυνάμεις  του ρωσικού στρατού επιχειρούν να εμποδίσουν την προέλαση της Wagner προς τη Μόσχα, κυρίως με εναέρια μέσα. 

Ο αυτοκινητόδρομος M-4 συνδέει τη Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία. Η Βορόνεζ βρίσκεται 600 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. 

Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε επίσης ότι μια φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από την πόλη Βορόνεζ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM